Πώς θα φτάσει το Αγιο Φως στην Ελλάδα;

Όλη η διαδικασία

Χωρίς την λαμπρότητα των προηγούμενων ετών θα γίνει η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Αθήνα το Μεγάλο Σάββατο, όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσσης. «Το Αγιο Φως θα έρθει κανονικά, όχι με την επισημότητα που γινόταν παλαιότερα και γιατί πρώτα απ’ όλα μας ενδιαφέρει η δημόσια υγεία» τόνισε.

Στο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας θα επιβαίνει μόνο ο Εξαρχος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο βοηθός του και εκπρόσωπος της εκκλησίας της Ελλάδος, πρόσθεσε ο υφυπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ. Επί ελληνικού εδάφους θα το υποδεχθεί και θα το παραλάβει ο ίδιος, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, «θα γίνει προσπάθεια να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέρη της Ελλάδος, σίγουρα όχι όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν θα υπάρχουν ειδικές πτήσεις για να το μεταφέρουν, όποιες είναι προγραμματισμένες και όπου μπορεί να πάει θα πάει».

Επανέλαβε την κυβερνητική γραμμή για «Ανάσταση και Πάσχα από το σπίτι μας. Προτεραιότητα να τηρήσουμε τις οδηγίες των επιστημόνων. Εξήγησε πως όλες οι διαδικασίες γίνονται με ασφάλεια και πως ο Εξαρχος που θα μεταβεί στους Αγίους Τόπους δεν θα κατέβει καν από το αεροσκάφος. Θα περιμένει στο αεροδρόμιο και θα μεταφέρει το Αγιο Φως εκεί εκπρόσωπος του Πατριαρχείου. Θα ακολουθήσει μια λιτή τελετή στο αεροδρόμιο, «γιατί θέλουμε τα επόμενα χρόνια να επανέλθουμε στην κανονικότητα» κατέληξε

Σχετικά άρθρα