Πώς θα είναι ο Τραμπ στη λήξη της θητείας του;

Δείτε πώς γέρασαν οι τελευταίοι πρόεδροι των ΗΠΑ

Κρίνοντας από το “πριν” και το “μετά” στις φωτογραφίες των Αμερικανών προέδρων, φαίνεται πως κάθε χρόνος στο οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, εκτός από πολιτική εμπειρία προσθέτει γκρίζα μαλλιά και ρυτίδες στα πρόσωπά τους.

Αυτό αποκαλύπτεται και από ένα διαδικτυακό εργαλείο της Microsoft, που μαντεύει την ηλικία κάποιου μέσω φωτογραφιών.

Με βάση τα συμπεράσματα, ο Μπαράκ Ομπάμα «μεγάλωσε» 13 χρόνια από το 2009 έως το 2015. Ο Τζορτζ Μπους έδειχνε εννιά χρόνια μεγαλύτερος μετά από την οκταετή θητεία του, ενώ ο Μπιλ Κλίντον μέσα σε 8 χρόνια γέρασε κατά 15. Το μόνο ερώτημα που μένει να αποκαλυφθεί εν καιρώ, είναι πως θα δείχνει ο Ντόναλντ Τραμπ μετά τη λήξη της θητείας του…

Οι πολιτικοί αρχηγοί πεθαίνουν πιο γρήγορα

Οι πολιτικοί ηγέτες, που αναλαμβάνουν τα ηνία κυβερνήσεων ως πρόεδροι ή πρωθυπουργοί, αντιμετωπίζουν κίνδυνο πρόωρου θανάτου, περίπου κατά τρία χρόνια, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές συνέκριναν στοιχεία για 279 πολιτικούς που εξελέγησαν στο κορυφαίο αξίωμα διακυβέρνησης σε 17 χώρες, με 261 άλλους πολιτικούς που ποτέ δεν έγιναν πρόεδροι ή πρωθυπουργοί. Τα στοιχεία αφορούσαν την περίοδο 1722-2015.

Οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι ένας εκλεγμένος πρόεδρος ή πρωθυπουργός ζει κατά μέσο όρο 2,7 λιγότερα χρόνια και έχει 23% μεγαλύτερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου, σε σχέση με κάποιον πολιτικό που δεν έχει ανάλογο αξίωμα. Όπως είπε ο Τζένα, «φαίνεται πως οι ηγέτες θεωρούν τις εθνικές προτεραιότητες πολύ πιο πιεστικές από το να τρώνε σωστά και να ασκούνται».

Σχετικά άρθρα