Πόσα εκατομμύρια βγάζει ο εμπνευστής του Game of Thrones

Έζησε μετρημένα παιδικά χρόνια

Κερδίζει 15 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από δικαιώματα της τηλεοπτικής σειράς στην HBO. Κερδίζει άλλα 10 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο από τα δικαιώματα των βιβλίων του. Ο λόγος για τον Τζορτζ Ρέιμοντ Ρίτσαρντ Μάρτιν, τον συγγραφέα πίσω από το «Game of Thrones» (μόλις ολοκληρώθηκε ο 7ος κύκλος του σίριαλ).

Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος, ιδιοκτήτης σήμερα ενός δικτύου αξίας 65 εκατομμυρίων δολαρίων – στο οποίο ανήκουν τα δικαιώματα από διάφορα προϊόντα που σχετίζονται με τα βιβλία του και την τηλεοπτική σειρά – έζησε μετρημένα παιδικά χρόνια. Και, το κυριότερο, ζει σήμερα μια μετρημένη ζωή.

Γεννήθηκε στο Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ, το 1948. Τον μεγάλωσε η μητέρα του, η Μάργκαρετ και ο λιμενεργάτης πατέρας του, ο Ρέιμοντ Μάρτιν. Ζούσαν σε σπίτι οικογένειας χαμηλών εισοδημάτων, αυτοκίνητο δεν είχαν (στις ΗΠΑ, είναι αδιανόητο να μην έχεις αυτοκίνητο). Μικρός, άρχισε να γράφει ιστορίες που πουλούσε στα παιδάκια της γειτονιάς. Ιστορίες για τέρατα και μυθικούς κόσμους στους οποίους οι κάτοικοι ήταν χελώνες. Διάβαζε μανιωδώς κόμικς. Καταβρόχθιζε τα κόμικς της Marvel.

Σχετικά άρθρα