Πόσες Ferrari πουλήθηκαν το 2015;

Η μάρκα από το Μαρανέλο, που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με τον όρο «supercar»

Ανεξάρτητη πλέον από τον όμιλο Fiat Chrysler Automobiles, η Ferrari θα απολαμβάνει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων αλλά και οικονομική σταθερότητα. Η μάρκα από το Μαρανέλο, που έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη με τον όρο «supercar», διέθεσε πέρυσι 7.664 νέα αυτοκίνητα, αριθμός αυξημένος κατά 6% σε σχέση με το 2014.

Από αυτές, οι 3.351 Ferrari ταξινομήθηκαν στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, οι 2.640 στη Βόρεια και Νότια Αμερική, οι 610 στην Κίνα και οι υπόλοιπες 1.063 στις άλλες αγορές (π.χ. Ιαπωνία, Αυστραλία, Σιγκαπούρη κ.α.). Για το 2016 οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 7.900 πωλήσεις. Είναι γνωστό ότι η Ferrari δεν θέλει να αυξήσει πολύ την παραγωγή, ώστε τα αυτοκίνητα με το αλογάκι να μην χάσουν την αποκλειστικότητά τους.

Η τάση του downsizing έχει επηρεάσει ακόμη και τη Ferrari. Τα μοντέλα της με V8 κινητήρες (California T, 458 Speciale, 488 GTB) παρουσίασαν άνοδο πωλήσεων 17%, ενώ αντίθετα αυτά με 12κύλινδρα σύνολα (όπως η F12berlinetta και η FF) παρουσίασαν πτώση κατά 24%.

Σχετικά άρθρα

Έρχονται αυτοκινητόδρομοι που φωσφορίζουν!

Όση καλή σχέση έχουν τα  λάστιχα με το οδόστρωμα άλλη τόση, μπορεί να θεωρηθεί η σχέση του οδηγού με τη σήμανση του δρόμου. Μετά από μία δοκιμαστική περίοδο, θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένο το πείραμα με τους αυτοκινητόδρομους που φωσφορίζουν – έτσι η Ολλανδία, αποφάσισε να διευρύνει την χρήση τους και σε άλλες περιοχές. Πιθανά τον “έξυπνο […]