Ποτά “μπόμπες” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Εντοπίστηκε παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών

Παράνομο εργαστήριο παρασκευής και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών, εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας και Δοϊράνης στην περιοχή του Βαρδάρη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 αδέλφια ηλικίας 42 και 48 ετών,  Έλληνες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της νοθείας τροφίμων, πλαστογραφίας και παράβασης του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη που χρησιμοποιούσαν, διαπιστώθηκε να έχουν εγκαταστήσει παράνομο εργαστήριο παρασκευής, νόθευσης και εμφιάλωσης αλκοολούχων ποτών με ειδικό εξοπλισμό και υλικά εμφιαλωτηρίου.

Στο χώρο του παράνομου εργαστηρίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• περισσότερες από 1.100 φιάλες διαφόρων αλκοολούχων ποτών,

• περισσότερες από 2.100 κενές φιάλες,

• 590 λίτρα αλκοολούχο υγρό και

• 50 λίτρα οινόπνευμα.

Επίσης κατασχέθηκαν σύνεργα και υλικά εμφιαλωτηρίου όπως αλκοολόμετρο, χρωστικές ουσίες, σύριγγες, οροί, χωνιά, καπάκια φιαλών, δοχεία με νερό κ.α.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 ξαναγεμισμένες φιάλες αλκοολούχων ποτών.

Ειδικό κλιμάκιο υπαλλήλων της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας προσήλθε στον χώρο και έλαβαν δείγματα των αλκοολούχων ποτών για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

alko-1.jpg

alko-2.jpg

Σχετικά άρθρα