Ποτάμια οι δρόμοι στη Κέρκυρα

Αποκλείστηκαν χωριά στην Ήπειρο

Με άγριες διαθέσεις έκανε την εμφάνιση του το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα τις τελευταίες ώρες, την οποία χαρακτηρίζουν αλλεπάλληλα κύματα βροχοπτώσεων, παγετό και χιόνια στις ορεινές περιοχές της χώρας.
Όπως αναφέρει στο Newpost.gr ο μετεωρολόγος κ. Μιχάλης Σιούτας, τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν τη χώρα μέχρι και την Δευτέρα ενώ οι περιοχές που αναμένεται να εκδηλωθεί η κακοκαιρία είναι κυρίως δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος, ανατολική Μακεδονικά, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα εκδηλωθούν νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ στα «λευκά» πρόκειται να ντυθούν από το βράδυ τα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.

Τα φαινόμενα θα γίνουν αισθητά και στην Αττική όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδα στα βόρεια και δυτικά της Αττικής.

Θυελλώδεις νοτιάδες θα πνέουν στο Ιόνιο εντάσεως μέχρι 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάσουν μέχρι και τα 9.

Νέο κύμα βροχοπτώσεων θα εκδηλωθεί την Κυριακή στη Δυτική Ελλάδα η οποία από το απόγευμα θα μεταφερθεί στην ανατολική Ελλάδα. Έντονα θα είναι επίσης τα φαινόμενα σε ανατολική Ελλάδα και τη Θράκη.

Την ίδια ώρα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και δυτικής Ελλάδας, ενώ αισθητή θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Σιούτα βελτίωση του καιρού αναμένεται από Δευτέρα με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας. Το ίδιο ωστόσο δεν θα ισχύσει για την Βόρεια Ελλάδα όπου θα επικρατήσει παγετός.

Η κακοκαιρία «έβρεξε» προβλήματα

Με πλημμύρες και απαγορευτικά απόπλου έκανε ποδαρικό ο Δεκέμβριος. Ενδεικτική είναι η κατάσταση στη Κέρκυρα όπου ο χείμαρρος παρέσυρε το όχημα γυναίκας στους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης Η γυναίκα σώθηκε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, πολίτες έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους και κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Αποκλείστηκαν χωριά στην Ήπειρο

Η κακοκαιρία έπληξε και αρκετές περιοχές της Ηπείρου ενώ σημειώθηκαν κατολισθήσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να αποκλειστούν αρκετά χωριά.Το πιο σοβαρό πρόβλημα σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr αναφέρεται στο Πλαίσιο Φιλιατών, όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς το χωριό .

Σχετικά άρθρα