Ποτέ μην κάνεις αυτό σε SMS

Τι λένε οι επικοινωνιολόγοι

Τα SMS έχουν μετατραπεί σε έναν εύκολο και σύντομο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών της κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, όπως κάθε μορφή λόγου, έτσι και τα SMS έχουν τους δικούς τους κανόνες και τη δική τους «εθιμοτυπία»: για παράδειγμα, καλό είναι να μη γράφουμε πολλά όταν μπορούμε να πούμε κάτι με μία πρόταση, καλό είναι να αποφεύγουμε τα πολλά emoji, καλό είναι να «μένουμε στο θέμα».

Ωστόσο, αν υπάρχει κάτι πρέπει να αποφεύγεται «διά ροπάλου» όταν στέλνουμε ένα SMS, αυτό είναι να βάζουμε τελεία στο τέλος του κειμένου. Σύμφωνα με ειδικούς στην επικοινωνία, στους οποίους απευθύνθηκε το NYMag, μια τελεία στο τέλος του SMS υποδηλώνει θυμό και ισοδυναμεί με αποχώρηση από τη συζήτηση.

Οι ίδιοι επικοινωνιολόγοι θεωρούν ότι η τελεία είναι ένδειξη έλλειψης ειλικρίνειας και υπερβολικής επισημότητας, αλλά και ότι είναι εκτός λογικής του ανεπίσημου χαρακτήρα επικοινωνίας που έχουν τα SMS.

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο και το λέω έχοντας τις επιστημονικές γνώσεις αλλά και επίγνωση των υποσυνείδητων ανακλαστικών μηνυμάτων .

  2. Τρίχες! Ας γαμήσουμε και το γραπτό λόγο. Σε όλα τ’ αλλά τα καταφέραμε μια χαρά. Μπορούσα….μπόραγα…….εμετός!

  3. Ε τοτε βαλτε ολες τις λεξεις συνεχομενες χωρις τονους, κομματα, τελειες, μετα αφερεστε και τα φωνιεντας και μετα γραψτε και με αγγλικους χαρακτηρες. Στο κατω κατω παρε ενα τηλεφωνο. το βρηκαμε τωρα με τα SMS

Comments are closed.