Πόθεν Έσχες: Τα limit up και τα limit down

Ποια είναι τα ισχυρά χαρτοφυλάκια της Βουλής

Καταθέσεις, ακίνητα αλλά και ισχυρά χαρτοφυλάκια περιλαμβάνουν τα πόθεν έσχες των βουλευτών για το οικονομικό έτος 2019.

Οι πλούσιοι της Βουλής

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει καταθέσεις που ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ και πληθώρα ακινήτων, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βαγιωνάς καταθέσεις που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης, συμμετοχές σε 122 ακίνητα.

Βέβαια ο ίδιος χρωστά και δάνειο ύψους 250.000 ευρώ, εντούτοις οι καταθέσεις του ξεπερνούν τις 650.000 ευρώ. Σημαντικό, δε, χαρτοφυλάκιο διατηρεί ο πρώην Υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος έχει επενδύσει σε αμοιβαία κεφάλαια (και της Blackrock), σε επενδυτικά ασφαλιστικά συμβόλαιο (κυρίως της MetLife) ενώ διαθέτει μερικά ελληνικά ομόλογα.

Οι καταθέσεις του, πάντως, δεν ξεπερνούν τις 78.000 ευρώ. Στο κλαμπ των στελεχών που διαθέτουν ισχυρό μετοχικό χαρτοφυλάκιο είναι και ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος είχε συνολικά χρεόγραφα αξίας άνω των 870.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σημαντικό χαρτοφυλάκιο έχει και το ζεύγος Γεραπετρίτη, καθώς τα χρεόγραφα της συζύγου του ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.

Τα «φτωχά» πόθεν έσχες

Στον αντίποδα, ισχυρή μειοψηφία αποτελούν τα στελέχη που δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία. Για παράδειγμα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραλλία Χρηστίδου, έχει καταθέσεις μόλις 600 ευρώ, εισόδημα που δεν ξεπέρασε τα 20.000 ευρώ αλλά και ένα οικόπεδο 44 τετραγωνικών μέτρων.

Επίσης καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 5000 ευρώ διατεθεί η Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Φ. Φόρτωμας καταγράφει καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 15000 ευρώ και δεν έχει στην κατοχή του κανένα ακίνητο. Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, διατηρεί καταθέσεις που δεν ξεπερνούν τις 16.000 ευρώ.

 

Σχετικά άρθρα