Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα στις ορεινές περιοχές της Βορείου Ελλάδας

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο πολλών περιοχών της Βόρειας Ελλάδας προκάλεσε η χιονόπτωση, με αποτέλεσμα σε αρκετά σημεία να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στη Χαλκιδική αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται από το 51ο έως το 59ο και από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από το 54ο έως το 85ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης –Ιερισσού καθώς και στις επαρχιακές οδούς Αρναίας – Στανού και Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας. Επίσης, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες και εντός του Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη.

Στον νομό Ημαθίας αλυσίδες είναι απαραίτητες από το 76ο έως το 84ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), στο οδικό δίκτυο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο «3 – 5» Πηγάδια.

Τέλος, στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται με τα οχήματά τους προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας (Καϊμάκτσαλαν).

Ανατολική Μακεδονία και Θράκη
Προβλήματα προκάλεσε η χιονόπτωση και η κακοκαιρία στο οδικό δίκτυο περιοχών και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ειδικότερα, στη Ροδόπη διακόπηκε η κυκλοφορία λόγω αυξημένης ροής υδάτων στις ιρλανδικές διαβάσεις Μωσαϊκού και Αγίας Μαρίνας Ιμέρου, ενώ στην Ξάνθη
η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Μ.Σ Αγίου Κωνσταντίνου, από το 42ο έως το 50ο χιλιόμετρο.
Στη Δράμα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων στην επαρχιακή οδό Δράμας – Εξοχής, από το 17ο έως το 53ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από το 21ο έως το 42ο χλμ. Εξάλλου, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών
αλυσίδων στην επαρχιακή οδό Δράμας – Εξοχής, από το 17ο έως το 53ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Δράμας – Σιδηρόνερου, από το 21ο έως το 42ο χλμ.

Σχετικά άρθρα