ΠΟΥ: Η στιγμή που θα ξεμπερδέψουμε από τον κορονοϊό αργεί

«Δεν έχει τελειώσει. Δεν θα τελειώσει μέχρι να μην υπάρχει ιός πουθενά στον κόσμο»

Mε δραματικούς τόνους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σπεύδει να προειδοποιήσει όσους πιστεύουν πως ο κορονοϊός τελείωσε πως τα πράγματα κάθε άλλο παρά έτσι έτσι. Γιατί η στιγμή που θα ξεμπερδέψουμε, μάλλον αργεί ακόμα.

Η προειδοποίηση του ΠΟΥ έρχεται ενώ ο κορονοϊός συνεχίζει την παγκόσμια εξάπλωσή του και κάποιες χώρες παρατηρούν αύξηση κρουσμάτων, καθώς τα μέτρα χαλαρώνουν. Ο ΠΟΥ κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέχουν.

«Σχετικά με τις αυξήσεις (των κρουσμάτων): ναι έχουμε δει σε κάποιες χώρες του κόσμου, δεν μιλώ συγκεκριμένα για την Ευρώπη, όταν χαλαρώνει το lockdown, όταν χαλαρώνουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης οι άνθρωποι καμιά φορά το ερμηνεύουν αυτό ως “εντάξει, τελείωσε”», δήλωσε η Μάργκαρετ Χάρις εκπρόσωπος του ΠΟΥ σε ενημέρωση από τη Γενεύη. «Δεν έχει τελειώσει. Δεν θα τελειώσει μέχρι να μην υπάρχει ιός πουθενά στον κόσμο», τόνισε.

Αναφέρθηκε και στο θέμα των ημερών, στα όσα γίνονται στις ΗΠΑ και κατά πόσο αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα νέο κύμα κορονοϊού. Η εκπρόσωπος του ΠΟΥ κάλεσε τους διαδηλωτές να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα κατά τις συναθροίσεις τους.

Σχετικά άρθρα