Που κοστίζει πιο ακριβά το νέο iPhone X

Στα 1.000 δολάρια στις ΗΠΑ, στις 80.000 ρούβλια στη Ρωσία

Με την κυκλοφορία του νέου μοντέλου της iPhone X, η Apple έθεσε νέα στάνταρ στο κόστος των κινητών τηλεφώνων, αφού το τιμολόγησε στα 1.000 δολάρια για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πράγματι, λίγα τηλέφωνα, τουλάχιστον τα βασικά μοντέλα τους, ξεπερνούν τον τετραψήφιο αριθμό. Πολλοί μάλιστα είναι κι εκείνοι που θεωρούν τα 1.000 ευρώ πολλά για μια συσκευή την οποία θα αλλάξουν σε λίγα χρόνια για να αποκτήσουν μια πιο σύγχρονη.

Μέχρι σήμερα άλλωστε δεν έχουμε δοκιμάσει τις επιδόσεις του iPhone X αλλά κι αν ακόμα το είχαμε στα χέρια μας δεν θα μπορούσαμε να προβλέψουμε την διάρκεια ζωής του νέου του επεξεργαστή A11 Bionic.

Όλα τα παραπάνω βέβαια δεν ισχύουν μόνο για την περίπτωση των Ηνωμένων Πολιτειών. Με τη μόνη διαφορά ότι στις άλλες χώρες το νέο iPhone κοστολογείται ακόμα περισσότερο από τα 1.000 δολάρια. Ποια είναι όμως η χώρα που η τιμή του νέου κινητού τηλεφώνου φτάνει στα ύψη;

Όπως φαίνεται στον παραπάνω πίνακα όσοι κάτοικοι της Ρωσίας αποφασίσουν να αγοράσουν iPhone θα πρέπει να πληρώσουν 79.990 ρούβλια δηλαδή περίπου με την σημερινή αντιστοιχία 1.390 δολάρια έναντι 999 που κοστίζει στις ΗΠΑ. Αρκετά ακριβό είναι και στην περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφού το IPhone θα κυκλοφορήσει περίπου στα 1.159 ευρώ δηλαδή στα 1.376 δολάρια αν κάνει κανείς τη μετατροπή. Την τριάδα της ακριβής διάθεσης συμπληρώνει το Ηνωμένο Βασίλειο όπου το νέο iPhone X κοστίζει 999 λίρες δηλαδή περίπου 1.338 δολάρια.

Η υψηλότερη τιμολόγηση εκτός αμερικανικών συνόρων για τις συσκευές της Apple δεν είναι νέο φαινόμενο, καθώς πολλά από τα προϊόντα της εταιρείας παραδοσιακά κοστίζουν ακριβότερα στα εξωτερικό. Δεδομένης όμως των πολλών δολαρίων που πρέπει να δώσει ακόμα κι ο Αμερικανός καταναλωτής αναρωτιέται κανείς αν η αγορά του στο εξωτερικό αξίζει τον κόπο…

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα