Πουλάει το νόμπελ του!

Για οικονομικούς λόγους

Το χρυσό μετάλλιο τoυ βραβείου Νόμπελ που έλαβε ο αμερικανός Τζέιμς Γουάτσον το 1962, όταν βραβεύτηκε μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA, θα βγει σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου Christie’s.

Ο 86χρονος σήμερα Γουότσον, θα διαθέσει μέρος των εσόδων για φιλανθρωπικούς σκοπούς και για την προώθηση της επιστημονικής έρευνας.

Το μετάλλιο, το πρώτο που πωλείται από εν ζωή νομπελίστα, θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου.

Το μετάλλιο του Φράνσις Κρικ, ο οποίος βραβεύτηκε μαζί τον Γουάτσον και τον Μορίς Ουίλκινς για την ανακάλυψη της δομής και της λειτουργίας του δεσοξυριβονουκλεϊκού οξέος (DNA) το 1953, πουλήθηκε πέρυσι για 2,27 εκατ. δολάρια.

Για πολύ περισσότερα, έξι εκατομμύρια δολάρια, πουλήθηκε ένα γράμμα που είχε στείλει ο Κρικ στον γιο του, στο οποίο περιέγραφε τη δομή του DNA λίγο πριν τη δημοσιεύσει.

Είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει ποτέ διατεθεί σε δημοπρασία οποιασδήποτε επιστολής.

Ο αμερικανός Κρικ πέθανε το 2004 σε ηλικία 88 ετών.

Σχετικά άρθρα

Το συγκινητικό “αντίο” της κόρης του Άλι στον πατέρα της

Η Λάιλα Άλι αποχαιρέτησε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον πατέρα της και θρύλο της πυγμαχίας, Μοχάμεντ Άλι, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 74 ετών, μέσω του λογαριασμού της στο Facebook. “Αγαπώ αυτή την φωτογραφία του πατέρα μου και της κόρης μου, Σύδνεϊ, όταν ήταν μωρό. Ευχαριστώ για όλη […]