Πράσινο από το κυβερνητικό συμβόυλιο

Για την ελληνική πρόταση

Ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες η συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο τέθηκε η ελληνική πρόταση προς τους Θεσμούς η οποία θα συνοδεύσει το αίτημα που κατατέθηκε χθες στον ESM. Στις 10 ώρα Ελλάδος η ελληνική πρόταση κατατίθεται στις Βρυξέλλες.

«Οι ελληνικές προτάσεις θα κατατεθούν σύντομα στους δανειστές», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Το αίτημα της Αθήνας για νέο πρόγραμμα έφτασε χθες το πρωί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), όπως είχε δεσμευτεί ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Eurogroup της Τρίτης, ξεκινώντας επίσημα τη διαδικασία που θα κρίνει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

Σημειώνεται ότι το κείμενο της πρότασης συντάσσεται από τον κ. Τσακαλώτο, και τη διαδικασία συνδράμει κλιμάκιο Γάλλων τεχνοκρατών, με επικεφαλής τον εκπρόσωπο της Γαλλίας στο Euroworking Group. Σκοπός είναι να εξασφαλισθεί ότι η πρόταση θα πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές που ζητούν οι εταίροι. Αυτό διασφαλίζει ότι η πρόταση, εφόσον κατατεθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα απορριφθεί.

Σχετικά άρθρα