Πρίγκιπας Φίλιππος: Με τον ελληνικό σταυρό το φέρετρο (video)

Με μεγάλες τιμές η κηδεία του

Με όλες τις τιμές που αρμόζουν σε ένα πρόσωπο της βασιλικής οικογένειας κηδεύεται ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε σε ηλικία 99 ετών την Παρασκευή, 9 Απριλίου.

Η μεγαλοπρεπής τελετή πραγματοποιείται στο παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου, στο Κάστρο του Ουίνδσορ στην Μεγάλη Βρετανία. Την κηδεία παρακολουθούν εκατομμύρια πολίτες από ολόκληρο τον κόσμο, καθώς μεταδίδεται ζωντανά από τα βασιλικά ανάκτορα.

Η τελετή έχει σχεδιαστεί με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου, ωστόσο έχει προσαρμοστεί στις επιταγές της πανδημίας, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία στην χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο 30 άνθρωποι είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της Covid-19. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα Ελισάβετ, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου, μεταξύ των οποίων ο Μπέρνχαρντ, ο Κληρονομικός Πρίγκιπας του Μπάντεν, και ο πρίγκιπας Φίλιππος του Χοενλόε-Λάνγκενμπουργκ. Ο μόνος μη συγγενής που θα παραστεί είναι ο ταξίαρχος Αρτσι Μίλερ Μπέικγουελ, προσωπικός γραμματέας του δούκα του Εδιμβούργου από το 2010.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας φορούν επίσημη πρωινή ενδυμασία με παράσημα. Το εκκλησίασμα έχει επίσης συμμορφωθεί με τις οδηγίες για τον κορονοϊό που ισχύουν για όλη τη χώρα και θα φορά μάσκες κατά την 50λεπτη τελετή.

Μια μικρή τετραμελής χορωδία θα τραγουδήσει μουσικά κομμάτια που είχε επιλέξει ο πρίγκιπας πριν από τον θάνατό του, χωρίς συνοδεία από το εκκλησίασμα. Η βασίλισσα θα κάθεται μόνη της στη διάρκεια ολόκληρης της τελετής.

Η τελετή της κηδείας άρχισε με ενός λεπτού σιγή σε όλη τη χώρα. Στο τέλος της τελετής ο Φίλιππος θα ενταφιασθεί στη Βασιλική Κρύπτη του παρεκκλησιού.

Σχετικά άρθρα