Προκαλεί ο Ερντογάν

“Αχρείοι όσοι μας παρομοιάζουν με Έλληνες”, είπε μεταξύ άλλων

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε τη Δευτέρα ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μίλησε στον νομό Τσόρουμ.

«Αυτοί γίνονται εχθροί στο ίδιο τους το έθνος. Ο ένας έκανε το δικηγόρο της FETÖ, ο άλλος λέει ότι θα ρίξει στη θάλασσα της Σμύρνης, όσους ψηφίσουν “ναι”. Χθες ήμασταν στη Σμύρνη, εκατοντάδες χιλιάδες κατέκλυσαν την πλατεία της Σμύρνης. Περιμέναμε μήπως μας ρίξουν στη θάλασσα, αλλά δεν ήρθε κανένας. Γιατί θα ρίξεις τον κόσμο στη θάλασσα, ρε; Έλα στα σύγκαλά σου! Από ανατροφή μηδέν», ανέφερε ο τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κι αναφερόμενος στους υποστηρικτές του «Όχι», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Ο άλλος πάλι, ένας βουλευτής της Σμύρνης, χρησιμοποιεί κατά του λαού μας εκφράσεις που δεν λέγονται. Αυτό μόνο οι Ολλανδοί το κάνουν. Να ρίχνουν πάνω στους συμπολίτες μας άλογα και σκυλιά, αλλά εσύ πώς μπορείς να κάνεις τα ίδιο; Εσύ πώς μπορείς να βλέπεις τους ανθρώπους που ψηφίζουν “ναι” σαν Έλληνες; Είναι τόσο αχρείοι», ανέφερε ακόμη.

Σχετικά άρθρα