Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι

Απειλούν την Ελλάδα με το μεταναστευτικό

Συνεχίζεται η προκλητική στάση της Τουρκία στο προσφυγικό. Το βράδυ του Σαββάτου (26/10), ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατήγγειλε ότι η Ελλάδα κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και στη συνέχεια τους στέλνει στην Τουρκία. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση από το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών.

Από την πλευρά της η Άγκυρα με ανακοίνωση της τονίζει ότι: «Μετανάστες υποβλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε κακή μεταχείριση, χτυπήθηκαν και απωθήθηκαν στα σύνορά μας». Στη συνέχεια βάζει στο παιχνίδι και την Ευρώπη λέγοντας: «Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να αναστείλει και να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες απέλασης, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ:

Αν και η Ελλάδα αρνείται ότι οι παράνομοι μετανάστες ωθούνται στη χώρα μας από τις ελληνικές αρχές, η απόρριψη των παράνομων μεταναστών που απομακρύνονται από Έλληνες αξιωματούχους στα σύνορά μας συνεχίζεται και στην θάλασσα και στην ξηρά.

Το 2018, 11.867 παράνομοι μετανάστες απωθήθηκαν στη χώρα μας από την Ελλάδα και τους πρώτους 10 μήνες του 2019 άλλοι 25.404 . Από συνεντεύξεις με τους μετανάστες διαπιστώθηκε ότι Έλληνες αξιωματούχοι κατέσχεσαν τα προσωπικά τους αντικείμενα, υποβλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε κακή μεταχείριση, χτυπήθηκαν και απωθήθηκαν στα σύνορά μας από Έλληνες αξιωματούχους.

Έχουμε όλα τα είδη ντοκουμέντων, φωτογραφιών, εγγράφων και δηλώσεων σχετικά με τις πρακτικές των Ελλήνων αξιωματούχων. Οι δραστηριότητες της Ελλάδας για την απόρριψη που αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο καταγράφονται και στις εκθέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης. Το Συμβούλιο της Ευρώπης ζήτησε από την Ελλάδα να αναστείλει και να διερευνήσει αυτές τις δραστηριότητες απέλασης, οι οποίες αντιβαίνουν στο διεθνές δίκαιο.

Σχετικά άρθρα