Πρόκληση Γερμανών στην Κέκρυρα

Κατέβασαν την ελληνική σημαία από το Παλιό Φρούριο!

Λάθος… εποχή διάλεξαν να προκαλέσουν δυο νεαροί Γερμανοί τουρίστες -μαθητές λυκείου από τη Βαυαρία- οι οποίοι κατέβασαν την ελληνική σημαία από το παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα την έκαναν κουβάρι την έκρυψαν σε μια αυλή κοντά στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν!

Οι δράστες, που γιόρταζαν την αποφοίτησή τους μαζί με τους συμμαθητές τους από το Λύκειο, φωτογραφήθηκαν στον ιστορικό χώρο του παλαιού Φρουρίου αλλά μετά ξέκοψαν από αυτούς, υπέστειλαν την γαλανόλευκη από τον ιστό και την έβαλαν σε μια τσάντα με την οποία τη μετέφεραν στο ξενοδοχείο τους στα Γουβιά. Ωστόσο, οι φύλακες του Φρουρίου κάλεσαν την Αστυνομία μόλις αντιλήφθηκαν ότι έλειπε η σημαία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν μερικούς νεαρούς από το γκρουπ των Γερμανών που υπέδειξαν τους πρώην συμμαθητές τους και τους έδειξαν φωτογραφίες στα κινητά τους για να τους αναγνωρίσουν. Λίγο αργότερα, οι νεαροί εντοπίστηκαν στο δωμάτιό τους, συνελήφθησαν και ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κέρκυρας του άσκησε δίωξη για προσβολή συμβόλου. Το αυτόφωρο, όπου παραπέμφθηκαν, τους επέβαλε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Σε τέτοιους αχρείαστους εισαγγελείς κατασπαταλούν το χρήμα του κράτους!

    1. Τι να προτεινει ο εισαγγελεας δηλαδη …. αποκεφαλιση ? 2 αναγωγοι, αμορφωτοι ,νεαροι της γερμανιας ειναι που ηρθαν να θαυμασουν τον αρχαιο πολιτισμο της Ελλαδας -αυτο και μονο πρεπει να καλμαρει το πατριωτικο σου αισθημα-.

      (Δεν ειμαι ουτε εισαγγελεας ,ουτε δικηγορος , ουτε δικαστης )

Comments are closed.