Προκλητικές ανακοινώσεις Ερντογάν – Τατάρ

Συνεχίζει την επιθετική ρητορική ο Τούρκος Πρόεδρος

Την αποστρατιωτικοποίηση τμήματος της πόλης των Βαρωσίων ανακοίνωσαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης. Ο ίδιος ανέφερε ένα ποσοστό της τάξης του 3,5%. Την ανακοίνωση αυτή χαιρέτισε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Τουρκίας με δηλώσεις του είχε επιμείνει στην διχοτόμηση της Κύπρου, λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος», πλέον λέμε ‘Τουρκοκυπριακό’ (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής».

Παράλληλα, ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε ότι «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ συνιστούν ένα έθνος, τρία κράτη».

πηγή: ethnos.gr