Προκλητικός Τσαβούσογλου

«Μας πήραν στα σοβαρά όταν στείλαμε τα πλοία μας στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Την ίδια προκλητική στάση όσον αφορά τις τακτικές τις Τουρκίας σχετικά με το Κυπριακό και την Κυπριακή ΑΟΖ κρατά ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αναλυτικότερα, σε νέες δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο θέμα των υδρογονανθράκων, αλλάξαμε τις ισορροπίες με τα πλοία που στείλαμε στην Κύπρο», ενώ την ίδια ώρα επισήμανε «είχαμε πει στη διεθνή κοινότητα, στην Ελλάδα, στους Ελληνοκύπριους και στη Μεγάλη Βρετανία πως οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να σταματήσουν τις μονομερείς ενέργειες».

«Θα πρέπει να ξεκινήσουν τις έρευνες αφού εξασφαλιστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ομως κανένας δεν άκουσε τις συμβουλές μας. Ισως δεν μας πήραν στα σοβαρά όμως αντιλήφθηκαν πως τα πράγματα είναι σοβαρά αφού στείλαμε τα πλοία μας», συνέχισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών όπως μεταδίδει ο «Ελεύθερος Τύπος». Υπενθυμίζεται ότι στη Νέα Υόρκη ο Τσαβούσογλου είχε και έναν διάλογο… φωτιά on air με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ωστόσο, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δεν περιορίστηκε εκεί αφού οι νέες προκλητικές του δηλώσεις είχαν και συνέχεια. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το Κυπριακό είπε: «Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχίσουμε διαπραγματεύσεις από το σημείο που είχαμε μείνει στο Κραν Μοντάνα. Διότι το αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη αποτυχία».

Σχετικά άρθρα