Προμαχώνας: Ουρές χιλιομέτρων για τα… μπάνια του Σαββατοκύριακου!

Οι τουρίστες από τις γειτονικές χώρες καταφθάνουν κατά εκατοντάδες

Από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο Προμαχώνας «βουλιάζει» για μία ακόμα μέρα, καθώς οι Βαλκάνιοι τουρίστες συνεχίζουν την κάθοδό τους στη Βόρεια κυρίως Ελλάδα είτε για ολιγοήμερες διακοπές είτε και για μια… βουτιά. Σύμφωνα και με τα όσα κατέγραψε η κάμερα του Open TV και μεταδίδει από τον μεθοριακό σταθμό ο Χρήστος Νικολαΐδης, πρόκειται για τους τουρίστες του σαββατοκύριακου, που σπεύδουν κατά εκατοντάδες για να απολαύσουν τις παραλίες της Βόρειας Ελλάδας, με την Χαλκιδική να αποτελεί τον Νο.1 προορισμό.

Η ουρά που έχει σχηματιστεί στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας έχει γεμίσει με οχήματα και ο μέσος όρος αναμονής για να εισέλθει κάποιος στην ελληνική επικράτεια, είναι τα 50-60 λεπτά. Με το που περάσουν τα σύνορα, τους περιμένει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για έλεγχο για πιθανότητα να έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που πάρθηκαν χθες κατά την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη:

Όσοι εισέρχονται, για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή.

Σχετικά άρθρα