Προς αλλαγή η χρήση της μάσκας!

Όλες οι εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων

Το θέμα της χρήσης μάσκας απασχολεί την επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας σήμερα σε ειδική συνεδρίαση-τηλεδιάσκεψη. Οι ειδικοί εμφανίζονται προβληματισμένοι τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων από εισαγόμενα κρούσματα και φοβούνται για περαιτέρω διασπορά του κορονοϊού.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής θα υπάρξουν εισηγήσεις για το αν θα πρέπει να αλλάξει η χρήση της μάσκας.

Μπορεί πριν από λίγες ημέρες να καταργήθηκε η χρήση της μάσκας στα mall και στα εμπορικά κέντρα, αλλά είναι πιθανό να επανέλθει εξαιτίας της χαλάρωσης που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στους πολίτες.

Πηγές του ethnos.gr αναφέρουν ότι ανάμεσα στους 24 επιστήμονες που αποτελούν την Επιτροπή, υπάρχουν και κάποιοι που εισηγούνται να επανέλθει η χρήση της μάσκας σε όλους τους κλειστούς και δημόσιους χώρους.

Άλλωστε, έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότεροι που είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα δεν την τοποθετούν σωστά λόγω και της ζέστης ή τη φορούν στο πηγούνι, με αποτέλεσμα όμως να μην έχει καμία χρησιμότητα.

Άγνωστο παραμένει εάν η πολυμελής επιτροπή θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις σήμερα.

Ωστόσο, η ανησυχία δεν κάμπτεται καθώς οι επιστήμονες φοβούνται ότι όσο περνούν οι μέρες θα αυξάνονται και τα κρούσματα από τουρίστες και ανησυχούν για πιθανή διασπορά στην κοινότητα που θα θυμίζει τους προηγούμενους μήνες.

Παράλληλα, οι επιστήμονες – όπως τονίζουν πηγές του ethnos.gr – αναμένεται να ζητήσουν και τη συνδρομή των ελεγκτικών αρχών ώστε να γίνονται εντατικότεροι έλεγχοι για τη χρήση μάσκας, κάτι που σήμερα πραγματοποιείται ελάχιστα.

Σχετικά άρθρα