Προς απελευθέρωση οι ομαδικές απολύσεις

Τι είπε κυβερνητικός αξιωματούχος σε «πηγαδάκι» στις Βρυξέλλες

Για πρόοδο στη διαπραγμάτευση αλλά και για δυσκολίες που αποδίδονται στη στάση του ΔΝΤ κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές μετά την ολοκλήρωση των επαφών του Ευκλείδη Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες με τους εκπροσώπους των θεσμών υπό των πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισλεμπλουμ.

Όλα δείχνουν ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για υποχωρήσεις, εφόσον η χώρα ενταχθεί στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης άμεσα και η Αθήνα κερδίσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί τα πλεονάσματα.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί στις 6.000 ευρώ. Συγκεκριμένα ανέφερε πως η ελληνική πλευρά δεν θα υποχωρήσει στην απαίτηση για μείωση του αφορολογήτου κάτω από τα 6.000 ευρώ κάτι το οποίο όμως αυτόματα σημαίνει πως θα υποχωρήσει στην μείωση του αφορολογήτου το οποίο σήμερα είναι στα 8.623 ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο η ελληνική πλευρά αναμένεται να υποχωρήσει στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων. Ο έλληνας αξιωματούχος μιλώντας σε «πηγαδάκι» τόνισε πως το συγκεκριμένο ζήτημα δεν απηχεί σε εταιρείες στην Ελλάδα αλλά είναι ένα αμιγώς ιδεολογικό θέμα η απόκρουσή του. Μάλιστα, επιχειρηματολόγησε ότι το μέτρο της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων δεν θα έχει αντίκτυπο στην πραγματική οικονομία. Αφορά παρά ελάχιστες μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα.

Πηγή newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα

Προχωρά μέσω ‘αρχαίων’ το Μετρό!

Την εκταμίευση χρηματικού κονδυλίου, ύψους 25 εκ. ευρώ, γνωμοδότησε το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στην κατασκευή του μετρό της Θεσσαλονίκης, γεγονός που ανοίγει το δρόμο στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου, μέχρι σήμερα, συγκοινωνιακού έργου της πόλης. Όπως έγινε γνωστό από την Αττικό Μετρό, μετά την εξασφάλιση του παραπάνω χρηματικού ποσού θα υπογραφεί […]