Προς πώληση το Rolling Stone

Μετά από 50 χρόνια λειτουργίας βγαίνει στο «σφυρί»

Προς πώληση βγαίνει το ιστορικό μουσικό περιοδικό «Rolling Stone», μετά από 50 χρόνια λειτουργίας.

Ο Γιαν Γουένερ ξεκίνησε το περιοδικό στο Σαν Φρανσίσκο το φθινόπωρο του 1967 μαζί με τον κριτικό μουσικής Ραλφ Γκλίσον.

Αρχικά, έγινε γνωστό για το μουσικό του περιεχόμενο, αλλά και το πολιτικό ρεπορτάζ του Χάντερ Τόμσον. Όμως, από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, το περιοδικό άλλαξε ύφος και πιο πολύ απευθύνεται σε νεαρά άτομα, με τη θεματολογία του να αφορά κυρίως τηλεοπτικά σόου, δημοφιλείς ηθοποιούς και εμπορικούς καλλιτέχνες.

Δεν είναι λίγα τα άτομα, που πήραν το βάπτισμα του πυρός και φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό, ακόμα και προτού αναδειχθούν στα πρόσωπα εκείνα, που ενδεχομένως συντέλεσαν στη διαμόρφωση της παγκόσμιας κουλτούρας. Στο πρώτο εξώφυλλο, συναντάμε τον Τζον Λένον να ποζάρει με στρατιωτικά ρούχα, λίγα χρόνια πριν την υλοποίηση της μεγάλης καμπάνιας για την ειρήνη.

Σύμφωνα με την «Wenner Media» το κοινό του «Rolling Stone» ξεπερνά τους 60 εκατομμύρια αναγνώστες μηνιαίως. «Τα τελευταία τρία χρόνια, η ψηφιακή απήχηση του brand έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 50%, η παρουσία του στα social media πάνω από 100% και τα views στα βίντεο έχουν αυξηθεί κατά περισσότερο από 700%», αναφέρει η εταιρία.

Την προηγούμενη χρονιά, η «BandLab Technologies», μια start up από την Σιγκαπούρη, είχε αγοράσει το 49% του περιοδικού, ενώ δεν είναι ακόμα γνωστό αν θα κινηθεί για να αποκτήσει και το υπόλοιπο 50% που ανήκει αυτή τη στιγμή στην οικογένεια Wenner και το οποίο θα βγει προς πώληση.

O Γιαν Γουένερ δήλωσε πως θα ήθελε να κρατήσει μια θέση στο περιοδικό του, όμως θα σεβαστεί τις αποφάσεις του νέου ιδιοκτήτη.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα