Πρόστιμα για τις πετσέτες!

Στην Ιταλία θα πληρώνουν όσοι πάνε να «κλείσουν» θέση στην παραλία

Πόσες φορές δεν έχετε πάει στην παραλία ψάχνοντας μια θέση στην άμμο ή σε μια ξαπλώστρα αλλά δεν μπορείτε να βρείτε γιατί κάποιοι έχουν ήδη απλώσει την πετσέτα τους προκειμένου να κάνουν «ρεζερβέ» τις θέσεις ακόμα κι αν οι ίδιοι πρόκειται να εμφανιστούν για μπάνιο μετά από πολλές ώρες;

Η κατάσταση αυτή ωστόσο δεν αποτελεί μόνο ελληνικό φαινόμενο καθώς το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην Ιταλία με την εκεί ακτοφυλακή, όμως, να αναλαμβάνει δράση.

Συγκεκριμένα η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι στις ακτές από την Τοσκάνη έως τη Σαρδηνία όποιος εντοπιστεί να εφαρμόζει την τακτική του «ρεζερβέ» αφήνοντας από το βράδυ τις πετσέτες τους θα πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους έως και 200 ευρω.

Στην πρώτη ημέρα εφαρμογής της επιχείρησης με την κωδική ονομασία Safe Sea μόνο η ακτοφυλακή του Λιβόρνο ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε 37 ξαπλώστρες, 30 ομπρέλες, πετσέτες ακόμα και μαγιό.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που επιβάλλονται αντίστοιχα πρόστιμα στην Ιταλία καθώς πριν από μερικά χρόνια οι αρχές σε θέρετρο στη Λιγκουρία επέβαλαν πρόστιμο 1.000 ευρώ σε έξι τουρίστες που άπλωσαν 10 πετσέτες πριν τις 6 τα ξημερώματα για να πιάσουν καλή θέση στην παραλία.

Πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα