Πρωταπριλιά: Τα μεγαλύτερα ψέματα όλων των εποχών

Από την εισβολή των Αρειανών μέχρι την ανακάλυψη του χωριού του Αστερίξ,

Εφτασε και φέτος η Πρωταπριλιά και με την ευκαιρία θυμόμαστε μερικά από τα μεγαλύτερα ψέματα που έχουν ειπωθεί! Και μάλιστα όχι μέσα σε παρέες ή στα πλαίσια καθημερινής πλάκας, αλλά από τα ΜΜΕ, αξιόπιστες εταιρείες και επίσημους φορείς!

Ιδού μερικά από αυτά:

Στις 30 Οκτωβρίου 1938, ο Όρσον Γουέλς έπεισε τους Αμερικάνους μέσα από το ραδιόφωνο πως η Γη δεχόταν επίθεση από Αρειανούς! Ο Γουέλς έκανε από ραδιοφώνου μια ανάγνωση του βιβλίου επιστημονικής φαντασίας «Ο Πόλεμος των Κόσμων», αλλά οι ακροατές πήραν τις περιγραφές κυριολεκτικά και άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στους δρόμους ενώ πολλοί ήταν και εκείνοι που έπαιρναν τηλέφωνο το σταθμό ρωτώντας αν ισχύουν τα όσα μεταδίδει!

 

Το 1995 το υπουργείο Πολιτισμού ενημέρωσε πως ο τάφος του Σωκράτη βρέθηκε κοντά στην Ακρόπολη μαζί με υπολείμματα από κώνειο.
Το 2008 το BBC παρουσίασε ένα βίντεο σύμφωνα με το οποίο, οι πιγκουίνοι μετατρέπονται σε αποδημητικά πουλιά και… πετάνε.
Το 1957 το BBC και πάλι ανακοίνωσε πως έχει ανακαλυφθεί το… μακαρονόδεντρο, δηλαδή ένα δέντρο από το οποίο φυτρώνουν μακαρόνια!
Ένα ακόμα μεγάλο ψέμα που έχει ειπωθεί από το BBC είναι πως το Big Ben αλλάζει και γι’ αυτό το λόγο πωλούνται οι δείκτες του ιστορικού ρολογιού!
Το 1993 μια γαλλική εφημερίδα ισχυρίστηκε πως βρέθηκε το… χωριό του Αστερίξ και πως μάλιστα βρέθηκαν νομίσματα που είχαν σήμα τα αγριογούρουνα.
Το 1998 η μάρκα μπύρας Guinness ανακοίνωσε πως ήρθε σε συμφωνία με το Greenwich προκειμένου η ώρα Greenwich να μετονομαστεί σε… ώρα Guinness.
Το 1996 μια γαλλική εφημερίδα έγραψε πως ο Πύργος του Άιφελ πρόκειται να κατεδαφιστεί και στη θέση του να φτιαχτεί ένα πάρκο της Disneyland, γεγονός που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες πολιτών.

Σχετικά άρθρα