Πρώτη δικαίωση για Ιβάν!

Η «νίκη» για την ΣΕΚΑΠ

Πρώτη δικαίωση για την ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη, καθώς την Παρασκευή 2 Μαρτίου βγήκε η απόφαση και κέρδισε τα Ασφαλιστικά Μέτρα που είχε καταθέσει και συζητήθηκαν τον Γενάρη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής.
Σύμφωνα με την απόφαση, γίνεται δεκτή η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η ΣΕΚΑΠ κατά των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης που είχε εκκινήσει εναντίον της το Τελωνείο Ξάνθης.

Όπως γράφει η εφημερίδα, «Μαχητής Θράκης»: 

Όπως είναι γνωστό με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η ΣΕΚΑΠ ζητεί να μη γίνει απαιτητό το πρόστιμο – μαμούθ, συνολικού ύψους 44 εκατ. ευρώ, που της επεβλήθη για υπόθεση λαθρεμπορίας του 2009, μία τετραετία πριν από την αγορά της από τη σημερινή ιδιοκτησία της Donskoy Tabak, συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης, η βασική επιχειρηματολογία της νομικής υπεράσπισης των δικηγόρων της ΣΕΚΑΠ κινήθηκε γύρω από την ανάγκη να συνεχιστεί η λειτουργία της ακριτικής καπνοβιομηχανίας τόσο για κοινωνικούς λόγους που αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους όσο και για λόγους εθνικού συμφέροντος καθώς εδρεύει σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή της Πατρίδας μας, στη Ξάνθη.

Να σημειωθεί πάντως ότι την απόφαση για το αν θα ισχύσει ή όχι τελικά το πρόστιμο κατά της ΣΕΚΑΠ θα τη λάβει αμετάκλητα το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου η εταιρεία ήδη κατέφυγε διεκδικώντας τη δικαίωσή της.

 

Σχετικά άρθρα