Πρώτη φορά φυλάκιση για αρνητή μάσκας! (video)

Ο 35χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οδηγείται άτομο στη φυλακή για άρνηση χρήσης μάσκας, μετά από απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σερρών. Πρόκειται για 35χρονο οδηγό νταλίκας στις Σέρρες, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, Παναγιώτη Καρίπογλου, έχει υποπέσει στο ίδιο παράπτωμα και άλλες τρεις φορές.

«Πρόκειται για επαγγελματία αρνητή μάσκας, αφού υπέπεσε στο ίδιο παράπτωμα και άλλες τρεις φορές, προβάλλοντας διάφορους ιδεολογικούς λόγους. Το δικαστήριο αποφάσισε να τον στείλει στη φυλακή, προφανώς επειδή έκρινε ότι δε συμμορφώνεται, με αποτέλεσμα να το ξανακάνει. Ισως και να εκνεύρισε το δικαστήριο η στάση του, αφού φέρεται να φέρθηκε προκλητικά. Προσωπικά δεν ήμουν παρών στη δίκη και το έμαθα από συνάδελφο που ήταν παρών», λέει στο ethnos.gr ο κ. Καρίπογλου.

Ο 35χρονος καταδικάστηκε με τη αυτόφωρη διαδικασία σε 60 ημέρες φυλάκισης, αλλά τελικά με ειδική αιτιολογία η ποινή φυλάκισής του μειώθηκε τις 40 ημέρες και οδηγήθηκε στις φυλακές Νιγρίτας. Σύμφωνα με τον κ. Καρίπογλου, θα μπορεί να βγει από το σωφρονιστικό κατάστημα, μόλις εκτίσει τα 2/3 της ποινής του.

Σχετικά άρθρα