Πρωτοφανής τιμωρία για Λιάγκα

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ

Στη Διαύγεια αναρτήθηκε ολόκληρη η απόφαση του ΕΣΡ για την τιμωρία της μεσημεριανής εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ.

Οι δύο βασικοί λόγοι της τιμωρίας του σταθμού είναι ότι η εκπομπή έδειξε «μη σεβασμό της αξίας του ανθρώπου» και «δυσμενείς διακρίσεις λόγω φύλου» στο θέμα της φοιτήτριας που έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ο τρίτος αφορούσε την «υποβάθμιση της ποιοτικής στάθμης της εκπομπής» λόγω σχολίων σε μία σειρά από θέματα σχολιασμού της τηλεοπτικής επικαιρότητας όπως πχ χορευτικές ικανότητες της Μαρίας Ιωαννίδου.

Η πρώτη από τις τρεις τιμωρίες θα είναι η διακοπή προβολής της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» από τις 00.01 της 20/01 εως τις 24.00 της 24/01 ενώ η δεύτερη αφορά το πρόστιμο ύψους 150.000 €.

Ενδιαφέρουσα και σπάνια είναι η τρίτη τιμωρία καθώς το ΕΣΡ αποφάσισε ότι ο σταθμός θα πρέπει να παίζει αδιαλείπτως μία κάρτα που θα αναγράφει ότι «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της προσωρινής αναστολής μετάδοσης της εκπομπής «Μεσημέρι με το Γιώργο Λιάγκα» με την 192/2019 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης», ακόμα και στη διάρκεια του υπόλοιπού του προγράμματος.

Σχετικά άρθρα