Πρωτομαγιά με μπλόκα και… drone!

Δρακόντεια τα μέτρα!

Σαφές μήνυμα ενόψει του τριημέρου της Πρωτομαγιάς έστειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορονοϊό, επεσήμανε ότι δεν πρέπει να επικρατήσει χαλάρωση, καθώς τα μέτρα περιορισμού είναι σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαΐου. Όπως φαίνεται και από τα μέτρα που θα λάβει η ΕΛ.ΑΣ, δεν θα υπάρχει κανένα περιθώριο για άσκοπες μετακινήσεις.

Τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι επιφυλακτικοί με τις δηλώσεις τους για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ θυμίζουν συνεχώς ότι πρέπει να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και αποστάσεων.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε τόσο σε αυτό το Σαββατοκύριακο όσο και στο επόμενο που συμπέφτει με την Πρωτομαγιά. Υπενθύμισε ότι ισχύουν στο ακέραιο τα περιοριστικά μέτρα και ότι η έξοδος γίνεται για συγκεκριμένους λόγους, πάντα τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και απόστασης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας είναι θετικά, γεγονός που μας επιτρέπει να συζητάμε για την επόμενη φάση των μέτρων.

«Δεν υπάρχει λόγος για χαλάρωση, σε κάθε μεριά της χώρας καραδοκούν κίνδυνοι εξάπλωσης του κορωνοϊού», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την Πρωτομαγιά κάνει σαφές ότι οι έλεγχοι θα είναι το ίδιο αυστηροί με αυτούς κατά το Πάσχα, καθώς αναμένεται μεγάλη έξοδος των πολιτών που θα έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό.

Μιλώντας για την επόμενη ημέρα και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως: «Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Οι στόχοι της δημόσιας υγείας είναι ίδιοι.

Έχουμε καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό να επιτύχουμε σε αυτό τον τομέα. Οι ευπαθείς ομάδες παραμένουν στις κύριες προτεραιότητές μας».

Για τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό κύριος στόχος εξακολουθεί να είναι ο περαιτέρω περιορισμός της κυκλοφορίας και της μετάδοσης του ιού, έτσι ώστε σταδιακά να αποκτήσουμε ανοσία μέχρι να εμφανιστεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο.

Ο λοιμωξιολόγος τόνισε την Παρασκευή ότι τους επόμενους δύο μήνες θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων, με κύρια όπλα τα μέτρα της καλής υγιεινής και της τήρησης των αποστάσεων ασφαλείας.

«Έχει έρθει η ώρα να χαλαρώσουμε, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει σταδιακά και ελεγχόμενα. Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση για να διατηρήσουμε την επιτυχημένη μας πορεία», είπε χαρακτηριστικά.

Μπλόκα, περιπολίες και drone από την ΕΛ.ΑΣ

Όπως έγινε γνωστό οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, και αναμένεται να εφαρμοστούν μέτρα αντίστοιχα με αυτά του Πάσχα.

Στη μάχη αναμένεται να ριχθούν περίπου 3.000 αστυνομικοί για την αποτροπή συνωστισμού και άσκοπων μετακινήσεων, με περίπου 150 περιπολίες ανά τομέα της Αττικής.

Δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν και πάλι τα drone αλλά και ηχογραφημένα ηχητικά μηνύματα καθώς και συστάσεις από τα μεγάφωνα των περιπολικών.

Εντατικοί θα είναι για ακόμη μία φορά οι αστυνομικοί έλεγχοι σε Εθνικές Οδούς, Αττική Οδό, μεγάλους οδικούς άξονες όπως Μαραθώνος, Μαρκοπούλου, Πάρνηθος, Πεντέλης, Υμηττού, Βάρης-Κορωπίου, Αθηνών-Σουνίου, Μεσογείων, Ποσειδώνος κ.ά..

Σε αστυνομικό κλοιό θα βρεθούν και μεγάλοι ορεινοί όγκοι της Αττικής όπως Πάρνηθα, Πεντέλη, Υμηττός.

Ενδέχεται να υπάρξει και πάλι αποτροπή άσκοπων μετακινήσεων από περιοχή σε περιοχή, ενώ δεν αποκλείεται να αποφασιστεί απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως είδαμε το Πάσχα και ενεργοποίηση του διπλασιασμού του προστίμου στα 300 ευρώ στις περιπτώσεις αναίτιας μετακίνησης σε άλλη περιφερειακή ενότητα από αυτή της διαμονής.

Σχετικά άρθρα

Πόσος Πούτιν υπάρχει μέσα στον Τραμπ;

Τον Βλαντιμίρ Πούτιν με την κόμμωση του Ντόναλντ Τραμπ απεικονίζει το εξώφυλλο του νέου τεύχους του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, θέτοντας το ερώτημα «Πόσος Πούτιν υπάρχει μέσα στον Τραμπ;». Το εξώφυλλο του περιοδικού, καταδεικνύει τις ομοιότητες ανάμεσα στους δύο ηγέτες και έρχεται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για συναντήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης του Τραμπ με τον […]