Πρύτανης του ΠΑΜΑΚ έφτιαξε δικό του όρκο

Για τους πρωτοετείς

Σφοδρή επίθεση κατά του πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξαπολύει ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Αφορμή για την πρωτοφανή επίθεση του Κ. Γαβρόγλου ήταν ο όρκος που εμπνεύστηκε ο πρύτανης και τον διένειμε ως κείμενο στους πρωτοετείς φοιτητές του ΠΑΜΑΚ. «Η αρλουμπολογία έχει όριο» διεμήνυσε ο Κ. Γαβρόγλου.

Ο όρκος που διένειμε ο πρύτανης ανέφερε:

«Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας , μέσα από τη μελέτη και την έρευνα.

Εμείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας , διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».

Η ανακοίνωση Γαβρόγλου

Ο υπουργός Παιδείας σε ανακοίνωσή του χρησιμοποιεί πρωτοφανώς σκληρή γλώσσα: «Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο: Δεν θα χρησιμοποιήσω εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου , μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει γλωσσικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια.

Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο μίας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές.

Και τέλος δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω μιάς και η αρλουμπολογία έχει όρια».

Σχετικά άρθρα

5 Σχόλια

  1. Πού ακριβώς υπάρχει αρλουμπολογία ρε υπουργέ;Δηλαδή οι αλλαγές που κάνετε εσείς στα σχολεία και στα μαθήματα πως ακριβώς να την χαρακτηρίσουμε;

Comments are closed.