Ψάξτε και εσείς το τέρας του Λοχ Νες

Η Google μας κάνει κυνηγούς τεράτων

Δεν χρειάζεται πια να μπει κανείς στη διαδικασία να νοικιάσει βάρκα και να ανοιχτεί στη λίμνη του Λοχ Νες για να ψάξει για το μυθικό τέρας- για την ακρίβεια, δεν χρειάζεται καν να ταξιδέψει στη Σκωτία.

Η Google τοποθέτησε μια κάμερα Street View σε βάρκα, παρέχοντας έτσι εικόνα 360 μοιρών της λίμνης σε όλη της τη «δόξα» και επιτρέποντας σε κυνηγούς τεράτων της…πολυθρόνας από όλο τον κόσμο να ψάξουν τη «Nessie».

«Το Λοχ Νες είναι ένας χαμένος κόσμος, αλλά είναι προσβάσιμο μέσω της τεχνολογίας» αναφέρει ο Έιντριαν Σάιν, επικεφαλής του Loch Ness & Morar Project, σε βίντεο που δημοσιοποίησε η Google. «Είναι το είδος του μέρους που, αν δεν υπάρχουν δράκοι, στα αλήθεια θα έπρεπε».

Ήδη, κάποιες εικόνες από κάμερες της Google, δείχνουν «κάτι» στο νερό. Αν και μάλλον δεν είναι το…τέρας, η ίδια η Google, που ανέβασε τη φωτογραφία, ρίχνει…«λάδι στη φωτιά», καθώς έχει βάλει τίτλο «Bird, log or monster?».

Όποιοι ενδιαφέρονται μπορούν να αρχίσουν το «κυνήγι» – απλά να περιηγηθούν ψηφιακά στο Λοχ Νες και τα ερείπια του κάστρου Urquhart εδώ.

Σχετικά άρθρα