Ψηφίστηκε η τροπολογία για τις άδειες

Tι συνέβη νωρίτερα στη Βουλή

Ψηφίστηκε στην Βουλή η τροπολογία με το τελευταίο πακέτο αλλαγών στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες και πλέον, όπως υποστήριξε ο κ. Νίκος Παππάς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού από το ΕΣΡ.

Την τροπολογία ψήφισαν οι ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ καταψήφισαν ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών» εκφράζοντας ισχυρές επιφυλάξεις και για τον τρόπο που θα γίνει ο οικονομικός έλεγχος των υποψήφιων καναλαρχών.

Υπενθυμίζεται ότι όπως επισήμανε η ηγεσία του ΕΣΡ στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πριν από μερικές εβδομάδες η διαδικασία έως την έναρξη της δημοπρασίας περιλαμβάνει ορισμένα απαραίτητα χρονοβόρα βήματα.

Συγκεκριμένα, η προκήρυξη που αναμένεται να δημοσιευτεί εντός των επόμενων δέκα ημερών, θα παραμείνει αναρτημένη για 45 ημέρες ώστε να μελετηθεί από τους ενδιαφερόμενους αλλά και για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα έγγραφα από τους υποψήφιους επενδυτές.

Στην συνέχεια θα κατατεθούν οι φάκελοι και θα εξεταστούν ενδεχόμενες προσφυγές, διαδικασία που κατά τα μέλη του ΕΣΡ ενδεχομένως να ξεπεράσει τον ένα μήνα. Υπο αυτά τα δεδομένα η διαγωνιστική διαδικασία δεν προβλέπεται να ξεκινά πριν από τα μέσα Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου 2018.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα