Πτήση τρόμου από την Κρήτη στη Ρωσία

Αεροπλάνο έκανε “βουτιά” 18.000 ποδιών

Εφιάλτη στον αέρα έζησαν οι επιβάτες του Airbus A321-200 της εταιρείας Nordwind, που εκτελούσε την πτήση από Ηράκλειο προς Αγία Πετρούπολη. Σύμφωνα με το flashnews.gr, το αεροσκάφος έκανε “βουτιά” 18.000 ποδιών, με αποτέλεσμα ο πιλότος να αποφασίσει την επιστροφή στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου περίπου 40 λεπτά μετά την απογείωση.

Ο καθηγητής Dmitry Gavra από την Αγία Πετρούπολη, που βρισκόταν στη συγκεκριμένη πτήση περιέγραψε αυτό που βίωσαν οι επιβάτες. «Ο πιλότος δεν έκανε καμία ανακοίνωση. Το πλήρωμα δεν προσπάθησε να μας καθησυχάσει. Όταν καταλάβαμε ότι επιστρέφουμε στην Κρήτη κανείς δεν μας ενημέρωσε επισήμως. Ακόμα και όταν προσγειωθήκαμε και είδαμε τα οχήματα της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, το πλήρωμα δεν μας έλεγε τίποτα για ό,τι συνέβη», ανέφερε.

Όπως ο ίδιος επισήμανε ο ίδιος, τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο Airbus της Nordwind άρχισαν να κλαίνε και να υποφέρουν από τους πόνους που προκάλεσε η ξαφνική κάθοδος και η αλλαγή στην πίεση μέσα στην καμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, που επικαλέιται το flashnews.gr, η “βουτιά” συνέβη γιατί ο πιλότος υποχρεώθηκε σε κάθοδο εκτάκτου ανάγκης, όταν ανιχνεύθηκε πρόβλημα με την πίεση στην καμπίνα των επιβατών.

«Φίλοι μου παραλίγο να συντριβούμε. Για να είμαι πιο ακριβής βουτήξαμε για περίπου 3χλμ.», έγραψε ένας δεύτερος επιβάτης, σύμφωνα με τη Daily Mail. Ορισμένοι κατήγγειλαν, δε, ότι παρά την αλλαγή πίεσης οι μάσκες οξυγόνου δεν «κατέβηκαν».

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου του Πούλκοβο στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι «ενημερωθήκαμε ότι μια πτήση της Nordwind από το Ηράκλειο ακυρώθηκε και ότι άλλο αεροσκάφος θα παραλάβει τους επιβάτες».

Σχετικά άρθρα