Πυρά κατά διαδηλωτών στη Μιανμάρ

Οι νέες εντάσεις καταγράφονται δύο ημέρες έπειτα από μια αιματηρή καταστολή των διαμαρτυριών την Κυριακή

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση για ακόμα μία ημέρα στη Μιανμάρ, όπου κι άλλοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν (τρεις σε σοβαρή κατάσταση), ενώ ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι βρίσκονται στο στόχαστρο των αρχών, οι οποίες αψηφούν τις διεθνείς καταδίκες.

«Περίπου 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν» στην πόλη Κάλε, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, από την αστυνομία και τον στρατό που είχαν αναπτυχθεί για να διαλύσουν συγκέντρωση υπέρ της δημοκρατίας, δήλωσε μέλος σωστικού συνεργείου. «Τρεις άνθρωποι, που τραυματίστηκαν από πραγματικές σφαίρες, θα εγχειρηθούν επειγόντως και βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση», διευκρίνισε γιατρός του νοσοκομείου στο οποίο διακομίσθηκαν.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ένας δημοσιογράφος, ο Καούνγκ Μίατ Χλάινγκ, συνελήφθη στο σπίτι του σε επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με τον εργοδότη του, το μέσο «Δημοκρατική Φωνή της Βιρμανίας» (DVB). Πυροβολισμοί ακούστηκαν κατά την σύλληψή του, την οποία τραβούσε ο ίδιος απευθείας βίντεο και εικόνες από αυτήν αναμεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι νέες αυτές εντάσεις καταγράφονται δύο ημέρες έπειτα από μια αιματηρή καταστολή των διαμαρτυριών την Κυριακή, κατά την οποία τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Σχετικά άρθρα