Πυραυλάκατοι και καταδρομείς στη μάχη για τη φύλαξη των συνόρων

Ενισχύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο

Ενισχύονται συνεχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις και οι δυνάμεις των Σωμάτων Ασφαλείας στον Έβρο αλλά και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας, καθώς χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες συνεχίζουν χωρίς σταματημό να διασχίσουν τα σύνορα με την Τουρκία.

Στον Έβρο χίλιοι στρατιώτες ενισχύουν σταδιακά από χθες τις δυνάμεις που ήδη βρίσκονται εκεί, φτάνοντας τμηματικά από όλη τη χώρα. Στις δυνάμεις αυτές προστίθενται και δυο λόχοι καταδρομών με ειδικό εξοπλισμό και θερμικές κάμερες. 1.000 αστυνομικοί μεταφέρθηκαν στον Έβρο με C-130.

Στα θαλάσσια σύνορα, από τη Σαμοθράκη έως τη Στρογγύλη πραγματοποιούν περιπολίες πυραυλάκατοι, κανονιοφόροι και παράκτια περιπολικά καθώς και 15 σκάφη της Frontex.

Η Frontex αποφάσισε σήμερα να στηρίξει περαιτέρω την φύλαξη των ελληνικών συνόρων μετά από αίτημα της Αθήνας.

Εν τω μεταξύ θα συνεχιστούν και αύριο οι στρατιωτικές ασκήσεις με βολές με πραγματικά πυρά σε θαλάσσιες περιοχές ανατολικά των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου από τη Σαμοθράκη μέχρι το Καστελόριζο αλλά και στον Έβρο.

Σχετικά άρθρα

Στουρνάρας: “Όχι σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων”

“Όχι» σε μείωση των μισθών και κύριων συντάξεων, «όχι» σε αύξηση φόρων και «όχι» σε ενδεχόμενο νέου ασφαλιστικού, είναι οι δεσμεύσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, τις οποίες διατυπώνει σήμερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επενδυτής». Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ο κ. Στουρνάρας σημειώνει πως η στρατηγική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι […]