Πύρινος εφιάλτης στη Ζάκυνθο

Οι φλόγες έφτασαν στις πρώτες αυλές

Επί ποδός βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Ζάκυνθο καθώς το πρωί του Σαββάτου εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα δύο πυρκαγιές.

Η πρώτη καίει δασική έκταση στην περιοχή Αναφωνήτρια και σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr έχει κατεύθυνση προς κατοικημένη περιοχή.

Η δεύτερη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Άνω Βολίμες.

Στο νησί που έχει πληγεί ξανά από πυρκαγιές φέτος επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 2 αεροσκάφη “Πετζετέλ” και 1 ελικόπτερο. Να σημειώσουμε πως η φωτιά είναι κοντά στον οικισμό της Αναφωνήτριας και οι κάτοικοι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Όμως, πρέπει να διευκρινίσουμε πως μέχρι αυτή την ώρα ΔΕΝ έχει δοθεί εντολή εκκένωσης από τις αρχές.

ύμφωνα με το imerazante.gr οι φλόγες έχουν κάψει τα πρώτα καταστήματα που βρίσκονται στις παρυφές του χωριού που έχει κυκλωθεί από τις φλόγες.

Η πυροσβεστική πάντως αναφέρει πως οι φλόγες αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει στις πρώτες αυλές. Πληροφορίες του Newpost.gr αναφέρουν πως οι κάτοικοι σπιτιών περιμετρικά του οικισμού έχουν εγκαταλείψει μόνοι τους το βιός τους όταν είδαν τις φλόγες να προσεγγίζουν τις αυλές τους.

Η πυρκαγιά δεν έχει φτάσει ακόμα μέσα στον οικισμό.

 

Σχετικά άρθρα