Πυρκαγιές στην Καλιφόρνια: 16 αγνοούμενοι

40.000 έφυγαν από τα σπίτια τους

Στους 16 ανέβηκε ο αριθμός των αγνοούμενων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις προσπάθειές τους για αναχώματα, εκμεταλλευόμενες τους ηπιότερους ανέμους.

Εως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 6 ανθρώπων. Πρόκειται για 2 πυροσβέστες και 4 πολίτες, ανάμεσά τους 2 παιδιά με τη γιαγιά τους, που πέθαναν ενώ είχαν κουλουριαστεί κάτω από μια βρεγμένη κουβέρτα.

Περίπου 900 σπίτια και 300 άλλα κτίσματα έχουν καεί ολοσχερώς, ενώ 40.000 άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η φωτιά κατέκαψε 445.000 στρέμματα μέσα και γύρω από την πόλη του Ρέντινγκ.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης, περίπου 3.600 πυροσβέστες είχαν δημιουργήσει ζώνες προστασίας στο 27% της περιμέτρου της πυρκαγιάς από μόλις 5% κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, χάρη στους ηπιότερους ανέμους, που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή για δύο ημέρες.

Στους κατοίκους μιας περιοχής του Ρέντινγκ, βόρεια του ποταμού του Σαγκραμέντο, που είχαν διαταχθεί να εκκενώσουν την περιοχή, τους επιτράπηκε σήμερα να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Σχετικά άρθρα

Πυρκαγιά στη Χαλκιδική!

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που ξέσπασε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι σε δασική περιοχή στη Χαλκιδική, στην τοποθεσία «Λαγόμανδρα», μετά τη Νικήτη, κοντά σε κάμπινγκ της περιοχής. Στον τόπο της πυρκαγιάς έχει σπεύσει πεζοπόρο τμήμα 22 πυροσβεστών με 11 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.