Πυροβολισμοί με νεκρό στη Βιέννη!

Συναγερμός στην Αυστρία-Τι αναφέρει η αστυνομία

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν στο κέντρο της Βιέννης, στοιχίζοντας τη ζωή σε ένα άτομο, ενώ ένα ακόμη έχει τραυματιστεί.

Σύμφωνα με αυστριακά μέσα ενημέρωσης, περίπου στις 13.30 (τοπική ώρα) ένας άγνωστος άνοιξε πυρ μέσα στο εστιατόριο Figlmüller, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους. Ωστόσο, ο ένας εκ των δύο τραυματιών κατέληξε. Ο δεύτερος διακομίστηκε στο νοσοκομείο, ενώ και τα δύο θύματα φέρουν τραύματα στο κεφάλι.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε τουριστικό εστιατόριο κοντά στο ιστορικό κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας, λίγα μέτρα από τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου.

Η αστυνομία της Βιέννης επιβεβαίωσε το συμβάν, χωρίς ωστόσο να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες, σχετικά με τη φύση του περιστατικού και τα κίνητρα του δράστη.

Μέχρι στιγμής τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών παραμένουν άγνωστα, ενώ όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας σε αυστριακά μέσα ενημέρωσης το περιστατικό δεν φαίνεται να συνδέεται με την τρομοκρατία.

«Δύο άνθρωποι βρέθηκαν με τραύματα από πυροβολισμούς σήμερα γύρω στη 1.30 (2.30 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Λούγκεκ της Βιέννης. Έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής η φύση του περιστατικού είναι ασαφής», είχε αναφέρει στην πρώτη ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Σχετικά άρθρα