Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας

Παραδόθηκε η ιστοπαθολογική εξέταση της 9χρονης

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς πλέον η ιστοπαθολογική εξέταση της 9χρονης βρίσκεται στα χέρια του ιατροδικαστή. Τα αποτελέσματα χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Ειδικότερα, η ιστοπαθολογική εξέταση της 9χρονης Τζωρτζίνας παραδόθηκε στον ιατροδικαστή και αναφορικά με τον ασφυκτικό θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν βρέθηκαν δείγματα που να τον επιβεβαιώνουν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Παράλληλα, δεν βρέθηκε καρδιολογικό πρόβλημα, ώστε να εξηγεί την αιφνίδια ανακοπή του παιδιού. Έτσι, υπάρχει ακόμα το ερώτημα αν μπορεί αυτό να έχει συμβεί με φράξιμο των καρωτίδων. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία των εξετάσεων, πάντως, δεν βρέθηκε να υπήρξε πίεση μακροσκοπικά ή μικροσκοπικά στο σημείο αυτό.

Ασαφή τα αποτελέσματα – Χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης

Ασαφή αποτελέσματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης φαίνεται να προκύπτουν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας, την ολοκλήρωση της οποίας σε συνδυασμό με τις τοξικολογικές εξετάσεις αναμένουν οι Αρχές, προκειμένου να «φωτιστούν» τα αίτια θανάτου τόσο της μικρής όσο και των δύο αδελφιών της.

Το θρίλερ με τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα αποτελεί γρίφο για γερούς λύτες και εξ αρχής αστυνομικές πηγές τόνιζαν στο ethnos.gr ότι θα χρειαστεί καιρός, συνδυαστικές έρευνες και αξιολογήσεις των όποιων ευρημάτων από ειδικούς διαφορετικών εξειδικεύσεων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τόσο το Τμήμα Ανθρωποκτονιών που χειρίζεται την υπόθεση όσο και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών χειρίζονται συνδυαστικά τον θάνατο της μικρής Μαλένας (το πρώτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από την ζωή το καλοκαίρι του 2019 σε ηλικία τρεισήμισι ετών) με την απώλεια της πρωτότοκης Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας που «έσβησε» στις 29 Ιανουαρίου στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού σε ηλικία 9 ετών.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν στο ethnos.gr ότι παρόλο που ως αιτία θανάτου της Μαλένας αναφερόταν η υπατική ανεπάρκεια, έχει αποκλειστεί ξεκάθαρα αυτό το ενδεχόμενο. «Δεν είναι παθολογικά τα αιτία, δεν προκύπτει αιφνίδιος θάνατος από παθολογικά αιτία για το πρώτο παιδί. Ξεκίνησαν οι έρευνες για το ενδεχόμενο θανάτου από έλλειψη οξυγόνου, δηλαδή ασφυξίας», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές που και γνώση της υπόθεσης έχουν και άμεση εμπλοκή στις έρευνες.

Εξωγενή παράγοντα φαίνεται να δείχνουν και οι ειδικές εξετάσεις που γίνονται στα δείγματα τα οποία έλαβαν οι ιατροδικαστές από την Τζωρτζίνα. Το κομμάτι των ιστολογικών εξετάσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται και αυτό των τοξικολογικών, που σε λίγα 24ωρα (μπορεί και εντός λιγότερο από πενθημέρου, όπως λένε οι ίδιες πηγές) θα έχει παραδοθεί στις Αρχές.

Σχετικά άρθρα