Ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία

Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ στην Αττική

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα στοιχεία της Αττικής, καθώς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία είναι αυξημένες.

Μόλις την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, έγιναν 168 και τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, 186. Ειδικά για τις κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως η Αττική έχει το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο, με ρεκόρ εισαγωγών στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ στην Αττική είναι καλυμμένες σε ποσοστό 90%, συγκεκριμένα 235 σε σύνολο 265.

«12 μήνες τώρα η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση» ανέφερε ο κ. Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στις προσπάθειες στήριξης του ΕΣΥ και στο «ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης» που έχει αναπτυχθεί. Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία και τώρα είναι η ώρα» και επισήμανε:

«Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. «Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε.

 

Σχετικά άρθρα