Ρεκόρ: Είκοσι ώρες στην έδρα!

“Βιδώθηκε” η Κωνσταντοπούλου

Βιδωμένη” στην Προεδρική καρέκλα ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και εχθές, “καταρρίπτοντας” κάθε ρεκόρ!

Η Πρόεδρος της Βουλής, παρέμεινε “βράχος” στη θέση της ενώ έδωσε και “συγκριτικά στοιχεία παρόμοιων συνεδριάσεων παλιότερα”, που αποδεικνύουν το ρεκόρ της!

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία και όπως μεταδίδει το thetoc.gr, στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Σαμαρά υπήρξαν τη δεύτερη ημέρα επτά ώρες συνεδρίασης. Στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έξι ώρες και τριάντα πέντε λεπτά συνεδρίασης. Στην κυβέρνηση Σημίτη έξι ώρες συνεδρίασης. Στην κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 τέσσερις ώρες συνεδρίασης.

Η κα Κωνσταντοπούλου, άφησε άφωνο το Σώμα, καθώς διέθετε στοιχεία και για τον αριθμό των βουλευτών που πήραν το λόγο. Τη Δευτέρα, μίλησαν 41 βουλευτές. Το 2009 στην κυβέρνηση Παπανδρέου πήραν το λόγο ογδόντα δύο συνολικά βουλευτές και το 2012 στην κυβέρνηση Σαμαρά 70 συνολικά βουλευτές.

Πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ακούραστη Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει φέρει στα όρια τους υπαλλήλους αλλά και τους βουλευτές.

Χθες η Βουλή ξεκίνησε τις εργασίες της στις 11 και 15 το πρωί, διέκοψε για μια ώρα το απόγευμα (5.15 μμ- 6.15μμ) και έκλεισε μετά τις 2 τα ξημερώματα.

Μάλιστα, βουλευτές και αφού είχαν αποχωρήσει από το Κοινοβούλιο δέχθηκαν μετά τα μεσάνυκτα τηλεφώνημα για να επιστρέψουν προκειμένου να μιλήσουν.

Τελικά επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές και έτσι θα τοποθετηθούν σήμερα το πρωί.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ήθελε στην αρχή η συνεδρίαση να ξεκινήσει στις 9 το πρωί. Τελικά, μετέβαλλε στάση και οι τοποθετήσεις βουλευτών και υπουργών ξεκίνησαν μετά τις 10.

Η ίδια δεν ήταν στην έδρα. Της συζήτησης προέδρευσε ο Ά αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα