Ρεσιτάλ επιχειρηματικότητας από τον Ιβάν

Τι θα κάνει με το Mega o νέος μεγάλος «παίκτης» στον χώρο των media

Ανεξάρτητα από την έκβαση του deal μεταξύ Σαββίδη και Βρυώνη για την εξαγορά του «Έψιλον»… Ο ομογενής επιχειρηματίας αποδεικνύεται μεγάλος «παίκτης» επιχειρηματικά, αφού παρά τα όσα λέγονται ή γράφονται κατά καιρούς… κατάφερε με ελάχιστα χρήματα να αποκτήσει ξαφνικά τεράστια δύναμη στα media. Με μόλις 5 εκ. ευρώ εξαγόρασε το 19% του MEGA απο κει που κανείς δεν το περίμενε, ανακαλύπτοντας ότι υπάρχει «αδέσμευτο» το συγκεκριμένο ποσοστό του «ΠΗΓΑΣΟΥ» στο κανάλι… Ενώ – επίσης, με ένα εξαιρετικά μικρό ποσό της τάξης των 3,5 εκ ευρώ κατάφερε να αποκτήσει ένα πολύ «βαρύ» μιντιακό «μαγαζί» που διαθέτει έναν ιστορικό τίτλο όπως εόναι το «ΕΘΝΟΣ»!

Και τώρα αποκαλύπτεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του «Έψιλον»… που δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η τιμή εξαγοράς του θα ειναι επίσης πολύ χαμηλή όπως και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις… Με λίγα λόγια λοιπόν ο Ιβάν Σαββίδης εξελίσσεται σε έναν από τους πιο ισχυρούς «παίκτες» στα ΜΜΕ, με εφημερίδες και κανάλια… που απέκτησε με αριστοτεχνικό επιχειρηματικά τρόπο επιβεβαιώνοντας ότι είναι εξπέρ στο επιχειρείν, με σχέδιο και όραμα!

Αν μάλιστα σε όλα αυτά προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι ήταν καταλυτικός παράγοντας στο να καταβληθούν κάποια χρήματα στους εργαζόμενους του MEGA, αφού με τον τρόπο του ανάγκασε και τους υπόλοιπους μετόχους να βάλουν το χέρι στην τσέπη… αναδεικνύεται και η ανθρώπινη πλευρά του επιχειρηματία!

Βεβαίως την ίδια ώρα που είναι σε εξελιξη οι συζητήσεις των δυο πλευρών για την εξαγορά του «Έψιλον»… διακινούνται δεκάδες σενάρια για το τι θα κάνει ο Ιβάν Σαββίδης με το ποσοστό του στο μεγάλο κανάλι. Θα το κρατήσει; Θα το πουλήσει και θα αποχωρήσει; Κι αυτό διότι με τα χρήματα που απαιτούνται να βάλει στο MEGA (αναλογικά με το ποσοστό του), δηλαδή για την ΑΜΚ, αλλά και για τις υπόλοιπες υποχρεώσεις του καναλιού, ώστε να ξαναπάρει μπροστά… κατάφερε να καταστεί έναν από τους πιο σημαντικούς νέους μιντιάρχες!

Άλλωστε όμως, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ ο ομογενής επιχειρηματίας δεν έχει λόγο να βιαστεί για να «απαντήσει» στο ερώτημα για το ποσοστό του στο MEGA, αφού στο κανάλι δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα το επόμενο διάστημα! Κατά συνέπεια για όσο το μεγάλο κανάλι βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση, κάνει τις κινήσεις του στα υπόλοιπα μέτωπα και «χτίζει» τη δύναμη του στα ΜΜΕ!

Πηγή: enimerosi24.gr

Σχετικά άρθρα

1 Σχόλιο

  1. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή!Στρατηγικές κινήσεις με χειρουργική ακρίβεια!…

Comments are closed.