Ρίχνουν «μαύρο» στο Mega

Δραματικές εξελίξεις στο Μεγάλο Κανάλι

Η Digea, πάροχος της εκπομπής ψηφιακού σήματος, αποφάσισε να προχωρήσει σε «αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού» από την Τετάρτη.

Την «αποδυνάμωση» του σήματος του Mega από την Τετάρτη αποφάσισε η Digea.

Το διοικητικό συμβούλιο της Digea, παρόχου της εκπομπής ψηφιακού σήματος, συνεδρίασε και επί της ουσίας αποφάσισε να ρίξει μαύρο στο Μεγάλο Κανάλι από την Τετάρτη.

Το κανάλι είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των οφειλών του προς τον πάροχο ψηφιακού σήματος πριν από μερικούς μήνες. Στις 31 Ιανουαρίου είχε λήξει προθεσμία πληρωμής των οφειλομένων συνολικού ύψους 900.000 ευρώ, και τότε είχε διαρρεύσει εξώδικο της Digea προς το Μεγάλο Κανάλι.

Την επομένη ημέρα είχε γίνει γνωστό από το Mega ότι οι οφειλές είχαν πληρωθεί και πλέον δεν υπήρχε ζήτημα έκπτωσης της ρύθμισης.

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι στο κανάλι είχαν καταγγείλει ήδη από τότε σχέδια ανταγωνιστών για αποδυνάμωση του Mega. Ωστόσο, η εκπρόθεσμη κατά μία ημέρα πληρωμή της οφειλής οδήγησε τη Digea στην απόφαση να απαιτήσει το σύνολο των οφειλομένων με εξώδικο.

Με ομόφωνη απόφαση, τα μέλη του ΔΣ της Dige αποφάσισαν ότι από την Τετάρτη θα προχωρήσουν στην αποδυνάμωση του σήματος του καναλιού.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το κανάλι ουσιαστικά δεν θα μπορεί να μεταδίδει τηλεοπτικές σειρές και ταινίες. Το Mega με αυτό τον τρόπο χάνει και το τελευταίο του «όπλο», αφού ήδη δεν μεταδίδει ζωντανό πρόγραμμα, αλλά καταγράφει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης σε δυναμικό κοινό με τις ταινίες και τις επαναλήψεις των τηλεοπτικών του σειρών.

Την πρόθεση της Digea να ρίξει «μαύρο» στο Mega καταγγέλουν ήδη οι εργαζόμενοι στο κανάλι με βίντεο που έφτιαξαν:

Σχετικά άρθρα