Ρήμαξαν σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα

Έκλεψαν 400 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών!

Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών δεκαέξι περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο του έτους 2018, από σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Για τις υποθέσεις αυτές, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ένας 50χρονος άνδρας και μία 45χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Συγκεκριμένα, μετά από αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 50χρονος τον Οκτώβριο του 2018 αφαίρεσε από δύο σούπερ μάρκετ στα Γρεβενά πλήθος φιαλών αλκοολούχων ποτών.

Από τη συνεχιζόμενη έρευνα των αστυνομικών καθώς και από την οργάνωση και ανάλυση δεδομένων και στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, προέκυψε ότι ο 50χρονος από κοινού με 45χρονη αλλοδαπή διέπραξαν ακόμη 10 κλοπές, ενώ και σε άλλες τέσσερις φορές προσπάθησαν να κλέψουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι κλοπές σημειώθηκαν σε καταστήματα στη Θεσσαλονίκη (Πυλαία, Θέρμη, Σίνδος και Πεύκα), στην Καβάλα, την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, σε Αριδαία και Γιαννιτσά Πέλλας, Σέρρες, Κομοτηνή και Ξάνθη.

Αναλυτικότερα, οι προαναφερόμενοι εισέρχονταν σε καταστήματα σούπερ μάρκετ που είχαν προεπιλέξει και προσποιούμενοι τους πελάτες, αφαιρούσαν τμηματικά φιάλες αλκοολούχων ποτών, αποκρύπτοντας αυτές εσωτερικά των ενδυμάτων τους, αφού προηγουμένως αφαιρούσαν τα αντικλεπτικά συστήματα, όπου αυτά υπήρχαν.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 50χρονος και η 45χρονη, αφαίρεσαν συνολικά 400 φιάλες διαφόρων οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής χρηματικής αξίας 6.500 ευρώ.

Από το Τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζεται η προανάκριση για την τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την ύπαρξη συνεργών τους.

Η δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σχετικά άρθρα