Ρομπότ – καφετζής εξυπηρετεί τους πελάτες σε 20 δευτερόλεπτα (vid)

Σερβίρει τους βιαστικούς

Είναι πασιφανές ότι η πρόοδος της τεχνολογίας έχει αντικαταστήσει πολλές δουλείες και καθημερινές συνήθειες του ανθρώπου.

Μία από αυτές τις συνήθειες είναι ο καφές, ο οποίος παρασκευάζεται και σερβίρεται από ανθρώπινο δυναμικό.

Πλέον, ήρθε «Cafe X», με ρομπότ-καφετζή, έκανε για πρώτη φορά εμφάνιση στο Χονγκ Κονγκ και στο Σαν Φρανσίσκο, το οποίο σερβίρει τους βιαστικούς ένα τέλειο καφεδάκι.

Όπως μεταδίδει το topontiki.gr, το ρομπότ σχεδίασε ο Henry Hu. Είναι ένα σύστημα συνεργασίας ανθρώπων και ρομπότ. Φρέσκα υλικά, υψηλά στάνταρ υγιεινής. Μπορείτε να παραγγείλετε τον καφέ σας μέσω μιας εφαρμογής ή στο iPad που είναι τοποθετημένο στη βιτρίνα. Διαλέγετε από τρία διαφορετικά είδη καφέ, διαλέγετε το αν θέλετε γάλα, καραμέλα ή άλλο, και συνεχίζετε με πληρωμή. Από τη στιγμή που θα γίνει αποδεκτή, το ρομπότ-καφετζής θ’ αρχίσει να τον ετοιμάζει και θα σας τον παραδώσει σε 20 – ναι, 20- δευτερόλεπτα!

«Ξοδεύουμε άπειρες ώρες δουλεύοντας στενά με τους εταίρους μας που είναι υπεύθυνοι για το καβούρδισμα των κόκκων του καφέ. Για να εξασφαλίσουμε τα καλύτερα υλικά, να ρυθμίσουμε τα μηχανήματά μας και να ορίσουμε προδιαγραφές για τα ροφήματα» εξηγούν, στο Designboom, οι άνθρωποι του «Cafe X». «Το τελικό αποτέλεσμα είναι ότι κάθε καφές σερβίρεται για να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις του πελάτη, σύμφωνα με το καβούρδισμα».

Πρωτότυπα όλα αυτά, ενδιαφέροντα ομολογουμένως, αλλά μας λείπουν οι δυο κουβέντες που ανταλλάσσουμε με έναν άνθρωπο-καφετζή. Έστω δυο κουβεντούλες.

Σχετικά άρθρα