Ρόδος: 36χρονη έμεινε άδικα 4 χρόνια στην φυλακή

Θα της δοθεί αποζημίωση 40.000 ευρώ

Ελεύθερη αφέθηκε μία 36χρονη, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη ενώ παράλληλα θα εισπράξει και το ποσό των 40.000 ευρώ, για το ότι παρέμενε άδικα στην φυλακή.

Για την δολοφονία της 69χρονης γιαγιάς της, τον Νοέμβριο του 2014 είχε κατηγορηθεί μία 36χρονη γυναίκα, η οποία έμενε στο ίδιο σπίτι με τον αδερφό της σαν συνεργό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ροδιακής», η γυναίκα είχε καταδικαστεί σε ισόβια, αλλά και σε κάθειρξη δέκα ετών για ληστεία. Τον Νοέμβριου του 2018, η οποία εκδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, το οποίο έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης Φώτη Ρωμαίου, απαλλάσοντάς την από κάθε κατηγορία.

Ωστόσο η ποινή του 33χρονου αδερφού για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αλλά και ληστεία παρέμεινε. Έπειτα από την δικαίωσή της η 36χρονη προσέφυγε στη δικαιοσύνη, όπου και ζήτησε να αποζημιωθεί για τα 4 χρόνια, που έμεινε «άδικα» στη φυλακή, όπως υποστήριξε και στην απολογία της στο Εφετείο.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, της επιδίκασε το ποσό των 29 ευρώ για κάθε μέρα φυλάκισής της. «Είμαι αθώα! Βρίσκομαι τέσσερα χρόνια στη φυλακή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξα ποτέ» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, η ίδια λέγοντας πως η 69χρονη Ουρανία Γερολύμου, η γιαγιά της, ήταν αυτή που την μεγάλωσε από την ηλικία των 6 μηνών, μέχρι και τα 12 χρόνια της.

«Με βοηθούσε οικονομικά, μου πλήρωνε τα έξοδα του σπιτιού, ήταν η μητέρα μου, η βάση μου, το σπίτι μου», τόνισε χαρακτηριστικά λέγοντας πως δεν έχει ιδέα για το φονικό. «Είμαι στα χέρια σας, σήμερα κρίνεται η ζωή μου, δεν έχω βάψει τα χέρια μου με αίμα. Αν ήξερα κάτι, θα σας το είχα πει» ανέφερε χαρακτηριστικά στα λεγόμενα της.

Παράλληλα μεταξύ άλλων είπε πως έφυγε από το σπίτι της γιαγιάς της ένα καλοκαίρι, έπειτα από λογομαχία που είχε για την μητέρα της, η 36χρονη η οποία είπε ότι δεν δέχεται να ακούει κάτι άσχημο για την μητέρα της, ενώ είπε επίσης ότι η γιαγιά της δεν ήθελε στο σπίτι τον 33χρονο αδερφό της.

Σχετικά άρθρα