Ρωσόφιλοι αντάρτες έριξαν την πτήση ΜΗ17

Σύμφωνα με το πόρισμα Ολλανδικής εταιρείας

H διεθνής ερευνητική αρχή που ανάλυσε τα δεδομένα της κατάρριψης της πτήσης MH17 πάνω από την ανατολική Ουκρανία το 2014 επισημαίνουν ότι το βλήμα που έπληξε το αεροπλάνο εκτοξεύτηκε από την περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Σύμφωνα με το πόρισμα ο εκτοξευτής μπήκε στην Ουκρανία από τη Ρωσία.

«Από τη μέχρι στιγμής ποινική έρευνα προκύπτει ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από πύραυλο Buk 9M83 που προήλθε από εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας», δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής της ολλανδικής αστυνομίας Wilbert Paulissen. Και πρόσθεσε ότι ο εκτοξευτής του πυραύλου μεταφέρθηκε αργότερα πίσω στη Ρωσία..

Το Κρεμλίνο από την πλευρά του ανακοίνωσε σήμερα πως τα δεδομένα των ραντάρ δείχνουν πως η πτήση MH17 των Μαλαισιανών αερογραμμών είναι σίγουρο πως δεν καταρρίφθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από ουκρανικό έδαφος που ελεγχόταν από τους αντάρτες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αναφερόμενος στο πόρισμα δήλωσε ότι τα δεδομένα που έλαβαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις καθιστούν ήδη σαφές πως ο πύραυλος δεν εκτοξεύθηκε από έδαφος των ανταρτών, αλλά από αλλού.

Ο Ρόμπι Έλερς, η ανιψιά του οποίου σκοτώθηκε στη συντριβή, δήλωσε πως οι ερευνητές έχουν εντοπίσει 100 υπόπτους.

 

Σχετικά άρθρα