«Σακιά» οι μάσκες που μοιράστηκαν σε σχολεία (pic)

Οι φωτογραφίες που έγιναν viral!

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν τις τελευταίες ώρες φωτογραφίες οι οποίες απεικονίζουν τις μάσκες οι οποίες μοιράστηκαν σήμερα στους μαθητές στις σχολικές μονάδες της χώρας κατά την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού.

Υπενθυμίζεται πως η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων από μαθητές και καθηγητές αλλά και στους εξωτερικούς, όταν υπάρχει συγχρωτισμός ατόμων.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Παιδείας σε συνεννόηση με τους δήμους, προχώρησε στη διανομή μασκών στα σχολεία της χώρας.

Όπως όμως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που αναρτούν γονείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι μάσκες είναι υπερβολικά μεγάλες για τα παιδικά πρόσωπα που προορίζονται.

Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις η μάσκα καλύπτει… ολόκληρο το πρόσωπο του παιδιού.

“Λοιπόν αυτές οι μάσκες που δόθηκαν στα παιδιά την πρώτη μέρα ανοίγματος των σχολείων δωρεά από το υπουργείο παιδείας, είναι μάσκες που δεν τις βρίσκεις στην αγορά καθότι είναι 5XL, δεν κάνουν όχι στα πρόσωπα των παιδιών αλλά ούτε ενήλικων”, αναφέρει σε ανάρτησή του ένας γονιός και παραθέτει το σκωπτικό σχόλιο άλλου χρήστη του Facebook:

“Μικρά είναι ακόμα στην ανάπτυξη, σε 10 χρόνια θα τους είναι κουτί λίγη υπομονή”.

Σχετικά άρθρα