Σάλος από εμετικό σχόλιο Λαζόπουλου (video)

“Το μυαλό του Σόιμπλε καθηλώθηκε γιατί είναι ανάπηρος σε καρέκλα”

Σάλος έχει ξεσπάσει από χθες το βράδυ, μετά τον άστοχο σχολιασμό του Λάκη Λαζόπουλου στο «Αλ Τσαντίρι» για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε έχει δύο εμμονές» είπε με ύφος καθηγητή ο κ. Λαζόπουλος. «Όσο και αν φανεί σκληρό αυτό που θα πω, όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε μία καρέκλα, σιγά-σιγά το μυαλό του καθηλώνεται σε μια ιδέα, εγώ το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη».

Από το επόμενο λεπτό οι αντιδράσεις από άτομα με αναπηρία, και όχι μόνο, ήταν σφοδρές.

Τα socail media πήραν φωτιά, με το κοινό να κατηγορεί τον Λάκη Λαζόπουλο για απαράδεκτη, ρατσιστική συμπεριφορά, καθώς με την αναφορά του αυτή προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους και τις οικογένειές τους, που δίνουν καθημερινά μάχη για μια καλύτερη ζωή.

«Δεν θα μιλήσω για ρατσισμό, θα πω μόνο πως ο κύριος Λαζόπουλος δεν ξέρει πώς είναι να έχεις για πόδια ένα αμαξίδιο», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Βήμα FM ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννης Βαρδακαστάνης. «Θα ήθελα επίσης να του πω οτι δεν είναι καρέκλα, αλλά αμαξίδιο, δηλαδή πόδια, για να λειτουργούμε αυτόνομοι», πρόσθεσε, τονίζοντας πως θα ήθελαν και τα άτομα με αναπηρία ένα βήμα, που συνήθως δεν τους δίνεται, για τις απόψεις τους. «Στις κινητοποιήσεις μας ένα από τα πανό μας αναφέρει ‘Σόιμπλε θα υπογράψουμε μνημόνιο για τα καρότσια μας’. Είμαστε ενάντια στις πολιτικές Σόιμπλε, όμως η δήλωση Λαζόπουλου ταυτίζει την αναπηρία, μια κατάσταση ζωής, με τις πολιτικές θέσεις, κάτι αδιανόητο» ανέφερε ο Γιάννης Βαρδακαστάνης. «Περιμένουμε από τον κ. Λαζόπουλο να έχει μετανιώσει για αυτή του την αναφορά και να απευθύνει μία συγνώμη προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες με κινητική αναπηρία» κατέληξε.

Δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα:

Σχετικά άρθρα