Σάλος με τα παλλόμενα πέη του… Φαμπρ (vid)

Έφερε ακόμα και σχετικά tweets του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα!

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να… δώσει τα κλειδιά του Φεστιβάλ Αθηνών στον Βέλγο Γιάν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλήθος Ελλήνων καλλιτεχνών και παρέμβαση του πρωθυπουργού. Μεγαλύτερη αίσθηση, όμως, μια παράστασή του με τίτλο Mount Olympus: To glorify the cult of tragedy.

Η παράσταση που παρουσίασε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Οκτώβριο ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών είναι 24ωρης διάρκειας και συμμετέχουν 27 συντελεστές.

Με χλαμύδες τις οποίες σταδιακά βγάζουν, άνδρες χορευτές εμφανίζονται στη σκηνή… ολόγυμνοι, να χορεύουν όπως τους γέννησε η μαμά τους ακόμη και συρτάκι υπό τους ήχους του “Ζορμπά” του Μίκη Θεοδωράκη.

Η παράσταση αναπαριστά τον αρχαιοελληνικό μύθο και φυσικά δεν λείπει ούτε και η αναπαράσταση των διονυσιακών οργίων. Mount Olympus: To glorify the cult of tragedy (Όρος Όλυμπος: Να δοξάσουμε τη λατρεία της τραγωδίας) έχει προγραμματιστεί για τις 9 και 10 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Ακόμη δεν είναι γνωστό που θα ανέβει η παράσταση.
Οι αντιδράσεις και τα τιτιβίσματα του Αλέξη Τσίπρα

Η απόφαση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να δώσει τα… κλειστά του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στον Βέλγο Γιαν Φαμπρ προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από Έλληνες ηθοποιούς και όχι μόνο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν τις αντιδράσεις τους μέσω των social media, άλλοι έστειλαν επιστολές στον υπουργό Πολιτισμού. «Γιατί δεν βάζουμε παλλόμενα πέη σε όλα τα υπουργεία και δεν κάνουμε δεύτερη γλώσσα τα φλαμανδικά;» αναρωτήθηκε η σκηνοθέτις Άντζελα Μπρούσκου.

Με προσωπικό tweet στον πρωθυπουργό, ο ηθοποιός Αργύρης Ξάφης τον ενημέρωσε ότι χάνουν τη δουλειά τους περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ενώ ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης έγραψε μεταξύ άλλων στη σελίδα του στο Facebook πως «το εξοργιστικό είναι το πλαίσιο, το “βελγικό φεστιβάλ”, αυτό είναι που μας ντροπιάζει όλους, καλλιτέχνες και θεατές».

Όλα αυτά προκάλεσαν την αντίδραση του πρωθυπουργού, που μέσω του επίσημου λογαριασμού στο twitter, τόνισε πως… παρακολουθεί τη συζήτηση για τη φυσιογνωμία του Διεθνούς Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε ευπρόσδεκτη.

Επεσήμανε δε ότι… έδωσε εντολή να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στις ελληνικές παραγωγές, ένα αίτημα το οποίο, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, ο Γιαν Φαμπρ και ο Αριστείδης Μπαλτάς συμφώνησαν να εξετάσουν!

Σχετικά άρθρα

Δεν ήταν ο Μπεν τελικά

Αρνητικό αποδείχθηκε το αποτέλεσμα του τεστ DNA που έγινε για να διαπιστωθεί εάν ο νεαρός στη Λεμεσό που έμοιαζε με τον «μικρό Μπεν» ήταν όντως το επί 22 χρόνια εξαφανισμένο αγόρι. Το γενετικό υλικό που έδωσε την Κυριακή 28/10 συγκρίθηκε με το γενετικό υλικό από την οικογένεια του Μπεν, που απέστειλε στην Κύπρο η Interpol. […]

“Χαρίζουν” πόστο στην Καϊλή

Κυβερνητικό “δωράκι”στη Εύα Καϊλή προσέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, διορίζοντας τη στο Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας. Η όμορφη Θεσσαλονικιά που είχε εκφράσει ενδιαφέρον και για το Δήμο Θεσσαλονίκης, φαίνεται πως έπειτα από μία σύντομη πορεία στον ιδιωτικό τομέα επιστρέφει στις κρατικές θέσεις, για να μη νιώσει παραπονεμένη. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η θέση αυτή έχει βαριά κληρονομιά, μιας […]

2 Σχόλια

  1. Να δούμε γιά πόσο ακόμα θα αφήσουμε τους πολιτισμένους Ευρω-παίους να προσβάλουν την νοημοσύνη μας!

  2. καλά λέω εγώ ότι ο σύριζα είναι για τα μπάζα και είναι αριστεροί του κώλου

Comments are closed.